Üniversiteyi 3 yılda bitirdi, hayatı boyunca tüm sınavlardan tam not aldı/ Video

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Haziran 2011 12:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 2010-2011 öğretim yılı mezuniyet töreni, Atatürk Stadı'nda yapıldı. Almıla Selcen Karabatak 4 yıllık olan Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nü 3 yılda bitirdi ve tüm sınavlardan tam not aldı.Tören, SAÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencilerinin mezuniyet meşalesini yakması ve mezun olacak öğrencilerin yaptığı geçit töreniyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gönderdiği mesaj okundu.

Törende konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, lisans, önlisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde verecekleri 7 bin mezun ile birlikte toplam mezun sayılarının 100 bini aşacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de, öğrencilerin Türkiye'de kaliteyi öne alan bir üniversiteden mezun olduklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından öğrencilere diplomaları verildi. SAÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden 4 tam puanla mezun olan okul birincisi Almıla Selcen Karabatak'ın diplomasını Mustafa İsen, Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve Rektör Elmas verdi.

Mezuniyet kütüğüne plaka çakan Karabatak, gazetecilere yaptığı açıklamada 2007 yılında girdiği üniversiteyi 3 yılda bitirdiğini belirterek, öğretimi süresince çok çalıştığını kaydetti.

Hayatı boyunca girdiği tüm sınavlardan tam not aldığını ifade eden Karabatak, başarısında ailesi ve hocalarının desteğinin payının büyük olduğunu dile getirdi.

Tören, kep atma ve havai fişek gösterisinin ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber