CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi, yolsuzluk iddiasıyla tutuklandı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2011 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi'nin 2011 yılı çevre sağlığı ilaç alımı kısmı uygulama ihalesine fesat karıştırdığı iddiası ile CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Mersin Milletvekili aday adayı Seyit Özananar ve beraberindeki 6 kişi tutuklandı.Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri Tarsus Belediyesi'nde yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ihbarı üzerine kişilerin tespiti ile organizasyonlarının deşifre edilmesi için 3 ay boyunca çalışma yürüttü. Yürütülen çalışmalar sonunda Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün yaptığı 2011 yılı çevre sağlığı ilaç alımı ve kısmı uygulama ihalesine fesat karıştırıldığı tespit edilen 25 şüpheli hakkında 4 ayrı ilde eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Operasyonlarda yakalanan 25 şüpheliden CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Seyit Özananar,ile Z.S, C.Ö, B.K, A.G,R.V,M.E isimli toplam 7 şüpheli Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığınca sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

YOLSUZLUKLA BELEDİYEMİZİN İLGİSİ YOKTUR

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yolsuzluk operasyonu ile ilgili yaptığı açıklamada, bir kusurları bulunmadığını belirterek, "İhalelerimiz kamu ihale kurumunun kurallarına uygun gerçekleştirilmektedir." dedi.

Kocamaz, "Olaylara belediye personelimiz müdahil olmamıştır. Belediye personelinin suçu yoktur. Tutuklamalar, ilaç firmalarının kendi aralarında yaptıkları görüşmelerden kaynaklanan tutuklamalardır. O kadar hassas davranmamıza rağmen bazı basın organları maksatlı şekilde olayı 'Tarsus belediyesinde ihale yolsuzluğu' şeklinde manşete taşımışlardır. Bu konuda büyük özveriyle çalışan arkadaşlarımın zan altında bırakılması arkadaşlarımı derinden üzmüştür. Geçmişte olduğu gibi bundan sonrada ihaleler bizzat kamuoyuna haber verilip canlı yayında yapılacaktır. Tüm ihalelerimiz kamu ihale kurumunun kurallarına uygun gerçekleştirilmiştir ve gerçekleştirilecektir. Tarsus belediyesi geçmişten bu yana sürdüğü açıklık ve şeffaflık politikasını kimsenin kafasında soru işareti kalmayacak şekilde sürdürmeye devam edecektir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber