Polis, motosiklet sürücülerine, ceza yazmak yerine ücretsiz kask dağıttı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2011 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'in Silifke ilçesinde polis, önleyici tedbir olarak motosiklet sürücülerine, kaza ve ölüm riskini azaltmak için kask dağıttı. Silifke İlçe Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, polisin görevinin sadece trafik kanunlarını uygulamak ve bununla ilgili cezai işlem yapmak olmadığını, önleyici hizmet verip vatandaşların can güvenliğini de sağlamak olduğunu açıkladı.Silifke Emniyet Müdürlüğü, TÜVTURK ile birlikte sürücülerin yasal donanım ile trafiğe çıkma kültürünü kazanmaları için Silifke Atatürk Anıtı önünde kask dağıtım töreni düzenledi. Törene Silifke Emniyet Müdürü Volkan İmişçi ve trafik polisleri katıldı.

Silifke Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, Silifke'de 19 bin motosiklet sürücüsü bulunduğunu ve yaz aylarında hava sıcaklığının da artması nedeniyle sürücülerin kask takmak zorunluluğunu ihmal ettiklerine işaret etti.

Polisin görevinin sadece trafik kurallarını uygulamak ve bununla ilgili cezai işlem yapmak olmadığını, önleyici hizmet görevlerinin de büyük önem arz ettiğini belirten İmişçi, "Bu uygulama ile sürücülerimize kaskın öneminin daha iyi anlaşılması ve nasıl hayat kurtardığına dikkat çekmek istedik. Önümüzdeki günlerde Silifke'nin farklı yerlerinde 10'ar, 20'şer kask dağıtımı çalışması devam edecek. Trafikte kasksız şekilde seyreden motosiklet sürücülerini uyararak kendilerine kask hediye edeceğiz. Ve onlardan kask takmalarını isteyeceğiz. Bunu sadece kendi can güvenlikleri açısından değil, trafikte seyreden bütün insanlar için gerekli olduğunu bir kez daha hatırlatmak için yapacağız." dedi.

Bu arada ilçede ilginç görüntüler de yaşandı. Uygulama için ilçenin farklı noktalarına yerleştirilen polis ekiplerini gören kasksız motosiklet sürücüleri, polislerin kendilerine ceza yazacağını düşünerek kaçmaya çalıştı. Polis ekiplerinin, kaçan sürücülere "ceza kesmeyeceklerini, motosikletlerin kasksız kullanılmaması için bedava kask dağıttıklarını söylemesi üzerine sürücüler, ekiplerin bulunduğu çevirme noktalarına geri döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber