SGK Muğla İl Müdürü'nün katiline ağırlaştırılmış müebbet istendi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Haziran 2011 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin'in (37) katil zanlısı Hasan Sünnetçioğlu'yla ilgili iddianame hazırlandı.Şahin, 8 Nisan 2011'de çevre illerin müdürleriyle makamında toplantı yaptığı sırada tabancayla öldürülmüştü. Kurumda para girişinin fazla olduğu Destek Hizmetleri Birimi'nin şefi Sünnetçioğlu'nun, denetimler sıklaştırıldıktan sonra kınama cezası alması ve hakkında soruşturma açılması sebebiyle Şahin'i planlayarak öldürdüğü iddia ediliyor.

Soruşturmayı yürüten Muğla Cumhuriyet Savcısı Sedat Başaran tarafından hazırlanan 6 sayfalık iddianameye yansıyan önemli ayrıntılardan biri, zanlı Sünnetçioğlu'nun, Şahin öldürüldükten sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı'yla yaptığı telefon görüşmesi. Telefonda müsteşara Naci Şahin'i öldürdüğünü söylediği, bir süre sonra ise SGK Aydın İl Müdürü Yavuz Poyraz'ı serbest bıraktığı, müsteşarın ise zanlıyı, rehin aldığı kişileri serbest bırakması konusunda ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor.

Katil zanlısı Sünnetçioğlu'nun, disiplin soruşturması geçirmesine sebep olduğunu düşündüğü Şahin'e kin beslediği, bu sebeple cinayeti planladığı öne sürüldü. Bu sebeple tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, ayrıca altı kişiyi silahla hürriyetlerinden yoksun bırakma, silahla tehdit, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ve ruhsatsız silah taşıma suçlarından da ayrı ayrı cezalandırılması talep edildi. VAHİT YAZGAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber