İtfaiyenin merdiveni bozuldu, yangında can pazarı yaşandı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Haziran 2011 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MERSİN'de bir apartmanın 8'inci katında meydana gelen yangınına müdahale eden itfaiyenin merdivenli aracı bozulunca, balkonda kurtarılmayı bekleyen iki kişi ölemle burun buruna geldi. Yaralanan iki kişi, kapıyı kırarak içeri giren itfaiye ekipleri tarafından yaralı olarak kurtarıldı.

Olay, Merkez Mezitli ilçesi Tece Mahallesi Cennet Sitesindeki Altınyunus Sitesindeki 9 katlı apartmanın 8'inci katında meydana geldi. Mehmet Güngördü'ye (60) ait evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Evdeki iki kişinin balkona çıkarak yardım istemesinin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri, yangına müdahale etmek üzere olay yerine geldi. Raylı merdiveni balkona uzatarak, balkondaki 2 kişiyi kurtarmak isteyen itfaiye ekiplerinin merdiveni bozulunca, olay yerine başka merdivenli araç istendi. Bu sırada yangının büyümesi üzerine balkondakiler demir korkuluklara çıkarak atlamak istedi. Çevredekiler, "Atlamayın, sizi kurtaracaklar" şeklinde iki kişiyi sakinleştirmeye çalışırken, itfaiye ekipleri ise aşağıdan su sıkarak, yangına müdahalede bulundu. Yangın sönmek üzereyken 2'inci raylı merdiven sistemine sahip itfaiye ekibi gelse de, olay yerindeki polis ve itfaiye ekipleri, evin kapısını kırarak, yangınzedeleri bulundukları yerden yaklaşık yarım saat sonra kurtardı. Ev sahibi Güngördü, ağır yaralı olarak Mersin Devlet Hastanesine, arkadaşı Mahmut Aytutlu (65) ise Erdemli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Bu arada evde soğutma çalışmalarını sürdüren itfaiye ekiplerine ise bazı mahalleliler merdivenin bozuk olması nedeniyle tepki gösterdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber