Emekliye kademeli intibak

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 28 Haziran 2011 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milyonlarca emeklinin beklediği İntibak Yasası için geri sayım başladı. Yeni düzenleme ile SSK emeklileri arasındaki maaş farkının kademeli olarak kapatılması hedefleniyor

Emekliler arasındaki maaş farkının giderilmesi için üzerinde çalışılan 'İntibak Yasası' yeni kabineyi bekliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimden sonra işi hızlandırarak İntibak Yasası'nı çıkaracaklarının müjdesini vermesinin ardından, milyonlarca emeklinin gözü bu düzenlemeye çevrilmişti. Yeni düzenleme ile SSK emeklileri arasındaki maaş farkının kademeli olarak ortadan kaldırılması hedefleniyor. 5 milyonu aşkın SSK emeklisinden 3 milyonu düzenlemeden yararlanabilecek.

Hükümetin en önemli gündem maddelerinden biri emeklilerin İntibak Yasası olacak. İntibak Yasası, emekliler arasındaki maaş farklarını ortadan kaldıracak bir yasa.

2000'DEN ÖNCEKİLER

Düzenleme ile üst gösterge tablosundan aylık veya gelir alanların intibakları, bulundukları derece ve kademelere göre yükseltilecek. SSK emeklileri için aynı süre çalışıp aynı prim gün sayısıyla emekli olanların maaşlarının eşitlenmesi planlanıyor. SSK emeklileri yıllardır bu yasanın çıkmasını bekliyor. 1999'da yayınlanan 4447 sayılı Yasa ve 5510 sayılı Yasa sonrasında eşit statülü emekliler arasında emekli olunan yıla göre büyük farklılıklar ortaya çıktı. Hükümetin yeniden gündeme aldığı intibak düzenlemesi, 2000'den önce emekli olan SSK'lıları ilgilendiriyor. Ekonomi yönetimi farkları kapatmak için yeniden yapılandırma kapsamında elde edilen gelirin bir bölümünü kullanacak.

TEMMUZ'DA ZAM GELİYOR

Emekli maaşlarına Temmuz'da zam var. SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki emekli, dul ve yetimleri Temmuz'da yüzde 4'lük zamla karşılaşacak. En düşük işçi emeklisinin maaşı 28.5 TL artışla 739 TL'ye çıkacak. En düşük SSK tarım emeklisi maaşı ise 22.2 TL artışla 577.5 TL'ye yükselecek. En düşük Bağ-Kur esnaf emeklisi aylığı 23 TL artışla 597 TL'ye, en düşük Bağ-Kur tarım emeklisi aylığı 17.4 TL artışla 451.5 TL'ye ulaşacak.

Hazal ATEŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber