Zimmete para geçiren bankacı ve eşi 13 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2011 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da çalıştığı bankada müşterilerinin hesaplarından zimmetine 4 milyon 208 bin TL para geçirdiği iddiasıyla tutuklu yargılan bankacı ve eşi, 13 yıl 4'er ay hapis cezası ile 12 milyon 624 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

Antalya'da, 2008'de çalıştığı bankada, müşterilerin hesaplarından kendi hesabına 4 milyon 208 bin TL aktaran bankacı Feyzan Ermez ve eşi Serhat Ermeç ile birlikte kaçtıktan 9 gün sonra İzmir'de polise teslim olan çiftin, Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

Tutuklu sanıklar Feyzan Ermez ve eşi Serhat Ermeç'in hazır bulunduğu duruşmaya müşteki ve sanık avukatları katıldı. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Hacı Mehmet Güdül, sanıklar Feyzan Ermez'in müşteri temsilcisi olarak çalıştığı bankada eşi Serhat Ermeç ile birlikte mevduat hesaplarındaki paranın bir kısmını değişik zamanlarda zimmetine geçirdiğini belirtti.

Savcının mütalaasının ardından Feyzan Ermeç'in avukatı Fatih Ardıç, müvekkilinin önceki duruşmada aldığı 14 milyon 26 bin lira adli para cezası kararının Yargıtay tarafından bozulduğunu hatırlattı. Ardıç, bilirkişilerin banka zararını net olarak tespit edemediğini, Yargıtay kararının da bu doğrultuda olduğunu söyledi. Yeniden rapor almadan karar verilmesi durumunda Yargıtay'ın kararı bozacağını savunan Ardıç, bu nedenle bilirkişi raporunun yeniden hazırlanması gerektiğini söyledi. Daha önce benzer davaların olduğunu ve bunlarda daha fazla miktarda paranın zimmete geçirilmesine rağmen sanıkların tutuksuz yargılandığının göz önünde bulundurulması gerektiğini söyleyen Ardıç, müvekkilinin serbest bırakılması gerektiğini ifade etti. Diğer sanık avukatları da benzer savunma yaparak müvekkilinin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Savunmaların ardından, Mahkeme Başkanı Süleyman Teke, avukat Fatih Ardıç'ın yeniden rapor aldırılması talebinin dosya kapsamında oybirliği ile reddine karar verildiğini açıkladı. Mahkeme kararını açıklayan Süleyman Teke, sanıklar Feyzan Ermeç ve eşi Serhat Ermeç'in Bankacılık Kanunu'na muhalefet suçu işlediklerinin kesin olduğunu söyledi.

Bu kapsamda, sanıkların nitelikli zimmet suçunu birlikte işledikleri gerekçesiyle ?bankacılık zimmeti' suçundan önce 12'şer yıl hapis cezasına çarptırıldığını, ancak birden fazla kişinin bu olaydan etkilenmesi nedeniyle Türk Ceza Kanunu (TCK)'nun 43. maddesi gereği cezada artırım yapılarak çift hakkında 16'şar yıl hapis cezasına hükmedildiğini açıkladı.

Sanıkların, duruşmadaki iyi hallerini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, cezada indirim uygulanarak sanık bankacı ve eşine 13 yıl 4'er ay hapis cezası verildiğini söyledi. Teke, ayrıca, sanıkların ayrı ayrı olarak, bankanın zararın karşılanması için 12 milyon 624 bin 30 lira adli para cezasına çarptırdığını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber