Yanlış yapılan iğne kolundan etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2011 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da bir kadın, tüp bebek için başvurduğu hastaneden yapılan yanlış iğne sonucu kolunu kaybedecek.

Konya'da çocuğu olmayan bir kadının kolu, tüp bebek için başvurduğu Özel Ticaret Borsası Kızılay Konya Hastanesi'nde damardan yapılması gereken serumun kasa yapılması sonucu kangren oldu.

Başka bir hastaneye kaldırılan kadının kolunun kesilmesine karar verildiği öğrenildi.

Konya'da hurdacılıkla uğraşan Hüseyin ve Saime Kayan çiftinin 12 yıl boyunca bebekleri olmadı. 5 aydır bir hastanede tüp bebek tedavisi gören Kayan çiftinin bebek umuduğu yanlış tedavi sonucu bitti.

Geçtiğimiz perşembe günü hastaneye yatan Saime Kayan'ın elinin üzerinden damara diye kasa serum yapıldı. Kolu şişen kadın bir gün sonra Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Ortapedi Servisi'nde tedavi altına alındı. 3 kez operasyon geçiren Saime Kayan'ın kolunda bir düzelme görülmedi. Bunun üzerine GATA'ya götürülen Kayan'a bir çözüm bulunamayınca tekrar Tıp Fakültesi'ne getirildi.

SÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm operasyonlara rağmen bir sonuç alınamayınca Saime Kayan'ın kolunun kesilmesine karar verildi. Karısının kolunun kesileceğini belirten Hüseyin Kayan, "Bebeğimiz olmadığı için tüp bebek uygulamasına başvurduk. İğnenin damar yerine kasa vurulması eşimi kolundan etti. Doktorlar kolu kesilecek diyor. Ben sorumluların tamamından şikayetçiyim ve hakkımızı sonuna kadar arayacağım" dedi.

Kolunun kesileceğinden haberi olmayan Saime Kayan ise "Bebeğimiz olsun diye mücadele ederken bu olay başımıza geldi. Benim damarlarım ince, iğneyi takarken de hemşireyi uyardım. O gün biraz kolum şişti, ertesi gün iyice şişti. Tekrar aynı hastaneye gittim, beni Tıp Fakültesi'ne gönderdi. Burada da bir şey yapılamadı. Şimdi daha kötüyüm" şeklinde konuştu.

SÜ Meram Tıp Fakültesi doktorlarının tüm mücadelesine rağmen bir türlü olumlu sonuç alınamayan Saime Kayan'ın kolunun önümüzdeki günlerde kesileceği belirtildi.

Özel Ticaret Borsası Kızılay Konya Hastanesi yetkilileri ise serum takılırken damar patladığını belirterek, "Hastamızı takip eden doktorumuz, hastayı bu aşamadan sonra da takip etmiş. Kolda bir şişlik oluşmuş. Daha sonra Tıp Fakültesi'ne yönlendirmişlerdir.

Orada ortopedi servisine gittiği zaman şişlik büyümüş, biz tekrar onları Ankara GATA'ya yönlendirdik. Orada yüksek basınç altında oksijen tedavisi yapıldı fakat fayda görmediği için hastamız Konya'ya geri gönderildi. Bize göre kolu kesilmesi kesin değil. Hastamızı takip ediyoruz. Damar patlaması sonucu olay yaşanmıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber