Prosedürden dolayı şikayetler, Sanayi Bakanlığına değil sikayetvar.com'a gidiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Nisan 2005 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanal alemin getirdiği en önemli kolaylıklardan birisi prosedürün olmamasıdır. İletişim bilgilerini eksiksiz olarak yazmanız halinde tek bir mail ile bir çok sorununuzu çözebilirsiniz. Örneğin sikayetvar.com sitesi bu yapısı nedeniyle Sanayi ve Ticaret Bakanlığının çözüme kavuşturduğu dosya kadar olmasa da, 11.500 şikayeti, 3 elemanla çözümlemiştir.

Sikayetvar.com'un bu özelliği nedeniyle geçen hafta içerisinde Sanayi ve Ticaret Bakanının gündemine de girdi. Bakanlığa bu konuya ilişkin olarak gönderilen eleştirici ve Bakanlığın verdiği cevap aşağıda yer almaktadır.

Gönderilen şiyaketin metni

"Sayın Bakanım;
Tüketici şikayetleri hat safhada fakat prosüdürler nedeni ile vatandaş hakkını arayamıyor. İnternette Şikayetvar.com diye bir site var ve 3;5 elemanla 11500 şikayeti çözmüşler.Sizin Bakanlığınızın bu kadar şikayet çözdüğüne inanmıyorum.Böyle bir çalışma yapsanız çok faydalı olur.
Tarafıma gönderilmiş olan email ile ilgili olarak, ilgiliye bilgi verilmesini rica ederim.
N. Tütüncü"

Yukarıda Bakan Coşkun'a yazılan mail, bir üst makama gönderilir ve cevap istenir.

"Sayın Pektaş,
Tarafıma gönderilmiş olan email ile ilgili olarak, ilgiliye bilgi verilmesini rica ederim.
Ali COŞKUN
Bakan"

Ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı adına ilgili şikayete verilen cevap şu şekilde olur...

"Sayın Tütüncü;
Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü ve Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri olarak 2004 yılı içerisinde yazılı olarak yapılan işlem sayısı 52.553 adettir.

Bunların 38.476 adedi TSH.Heyetlerince değerlendirilmiş olup Tüketiciler lehine sonuçlanan 22.034 adet "aleyhine" 4.173, "İncelemesi devam edenler" 4.054, başka kuruma gönderilenler 8.215 adettir.

Genel Müdürlük ve İl Müdürlüklerinin yazışmalar yoluyla sonuçlandırdıkları tüketici şikayeti sayısı ise 14.077 adettir.

Bu işlemlerin yanında ürün belgelendirme(garanti belgesi) servis hizmetlerinin verilmesinin temini ve piyasada tüketicilere sunulan mal ve hizmetlere yönelik denetimler de ayrıca verilen hizmetlerdendir.

Diğer taraftan bakanlığa ve il müdürlüklerimize(ALO 175 tüketici hattı) telefonla ve bizzat başvurarak bilgilendirilen ve veya şikayeti çözülenler istatistiki sonuçlara yansımamaktadır.

Bahse konu internet hattının tüketicilere nereye başvuracaklarını söylemiş olmak problemin çözümlendiği anlamına gelmez.

Bakanlığımız tüketicilerin haklarının korunması alanında yasal düzenlemeler başta olmak üzere hertürlü çabayı sarfetmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Sayın Özcan PEKTAŞ
Genel Müdür "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber