Doktora kürtaj gözaltısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2011 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Samsun'da bir doktor, evli bir şahıs ile ilişkiye girip hamile kalan 18 yaşından küçük kıza kürtaj yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

İddiaya göre, Atakum ilçesinde evli olan K.Ç. (34) ile rızasıyla ilişkiye giren B.K. (18) hamile kaldı. K.Ç.'nin evli olduğunu söyleyip çocuğu aldırmasını istemesi üzerine birlikte İlkadım ilçesi Kale Mahallesi'nde bulunan Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. T.A.'nin (68) özel muayenehanesine giden genç kız, 13 haftalık olduğu iddia edilen bebeği kürtajla aldırdı. Genç kız, K.Ç.'nin kendisiyle evlenmemesi üzerine Denizevleri Polis Merkezi'ne şikayette bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan K.Ç., ifadesi

alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ancak kızın kürtaj yaptığını anlatması üzerine savcı, 18 yaşından küçük kıza kürtaj yaptığı için Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. T.A.'nın gözaltına alınmasını talep etti. Denizevleri Polis Merkezi ekipleri tarafından dün akşam gözaltına alınan Dr. T.A., hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "B.K. ile K.Ç. birlikte muayenehaneme geldiler. Kanaması vardı. Kimliğini istediğimde bana yaşının 19 olduğunu ve kimliğinin yanında olmadığını söyledi. Ben de görünüş itibarıyla

19 gösterdiği için kendisine inandım. Yaptığı muayenede bebeğin 8 haftalık olduğunu tespit ettim. Zaten kanaması da olduğundan hamileliği sonlandırdım" dedi.

Kürtaj yaptıran kız ile ailesi doktordan şikayetçi olmadı. Polisteki sorgusunun ardından bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edilen Dr. T.A., savcıya ifade verdikten sonra tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren T.A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber