Ailenin korunması için 11 bin kişiyle görüşüp müfredat hazırlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2011 20:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdür Yardımcısı Musa Acar, ailenin korunması için "Aile Eğitimi Projesi" hazırladıklarını söyledi. Bunu yaparken 63 ilde sıkıntı yaşayan, 4 bin 33'ü kadın 7 bin 311 kişi olmak üzere toplam 11 bin 344 kişiyle görüştüklerini belirten Acar, şimdi de projeyi iller bazında yapılandırmaya gittiklerini ifade etti.

Sosyal problemlerin tespiti ve çözümüyle Türk ailesinin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın yükseltilmesini planladıklarını anlatan Genel Müdür Yardımcısı Acar, bu kapsamda İzmir'de bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. İzmir, Denizli, Aydın, Muğla, Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Balıkesir, Çanakkale, Antalya, Isparta ve Burdur il temsilcilerinin katıldığı Program Tanıtım ve Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan Musa Acar, söz konusu projenin ikinci aşamasında "Aile Eğitim Müfredatı" hazırladıklarını, üçüncü aşamada ise eğitim materyallerini belirlediklerini kaydetti. Proje ve müfredat hazırlama aşamasında 70'in üzerinde kurum ve sivil toplum kuruluşuyla üniversitelerden 150'yi aşkın uzman ve akademisyenin emek sarfettiğini vurgulayarak, "Yaklaşık üç yıl süren çalışmalar sonucunda eğitim, iletişim, iktisat, sağlık, hukuk ve medya alanlarında aile eğitim programı hazırlandı. Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Şanlıurfa, Samsun ve Erzurum'da eğitim eğitimleri düzenlenecek. İzmir'de 19-21 Eylül 2011 tarihlerinde yapılacak eğitimlere Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Denizli, Isparta, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak'tan eğitici adayları katılacak." dedi.

İzmir Aile Eğitimi Projesi Koordinatörü Ayla Çelik ise amacın problemleri çözebilen uyumlu bir aile birlikteliği sağlamak olduğunu, bu sayede ailelerin huzur ve refahının gelişmesinin hızlı adımlarla ilerleyeceğini kaydetti. İzmir Vali Yardımcısı Şahin Aslan da Türk toplumunun en önemli yapı taşının aile olduğunu vurgulayarak, küresel entegrasyonda korunması için bu tür müfredat ve projelerin önem taşığıdını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber