Bülent Arınç: Oy kullanabilmek için yemin etmeliler/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2011 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bülent Arınç, CHP ve BDP'li vekiller için "Bugün Meclis başkanlığı seçimlerinde oy kullanmak istiyorlarsa önce and içmeleri gerek" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP ve BDP milletvekillerinin Meclis Başkanlığı seçiminde oy kullanabilmesi için mutlaka yemin etmesi gerektiğini söyledi.

Arınç, "Aksi takdirde Meclis Başkanı'nın onlara oy kullanma izni vermesi mümkün değildir" diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da düzenlediği basın toplantısında, CHP ve BDP milletvekillerinin yemin etmedikçe Meclis çalışmalarına katılamayacağını söyledi.

Arınç şöyle konuştu:

"Aklı evvel birtakım hukukçu geçinenler bunun aksini söyleyebilirler. Ama bu yanlış olur. Laf ebelerine değil, gerçek hukuku, gerçek anayasayı, gerçek iç tüzüğü okuyarak yola çıksınlar. Çünkü bunun affedilebilecek, bağışlanacak, mazur görülebilecek hiç bir tarafı yoktur. Dolayısıyla bugün Meclis Başkanlığı seçimlerinde oy kullanmak istiyorlarsa önce and içmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde Meclis Başkanı'nın onlara oy kullanma izni vermesi mümkün değildir. Gelişecek süreç içersinde devamsızlık konusunda bir netice ortaya çıkarsa, Meclis Genel Kurulu mutlaka gereğini yapacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber