İcra müdürünün zimmet davasında 3 yıla kadar hapis istemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2005 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 10. İcra Müdürü Fahrettin Altun'un, zimmetine 1 trilyon lira geçirdiği iddiasıyla yargılanmasına bugün başlandı. Altun ile birlikte görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle aynı dairede görevli memurlar Yaşar Üstün, Faruk Karaöz ve Hüseyin Bacak tutuksuz yargılanıyor.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, tutuklu sanık Altun, diğer memur sanıklar, sanık avukatları ve müdahil Hazine avukatları hazır bulundu. Duruşmada, Hazine'nin müdahillik talebi, olaydan zarar görmeleri göz önünde bulundurularak kabul edildi. Duruşmada Altun, ek iddianameyi yeni aldığı ve savunmasını hazırlayamadığını gerekçe göstererek mahkemeden süre istedi.

Sanık Yaşar Üstün de, 2000 yılında Ankara 10. İcra Müdürlüğü'nde göreve başladığı ve tahsilat yaptığını söyledi. Üstün, makbuz karşılığı tahsilat yaptığı ve paranın kendisinde değil, sanık Altun'da olduğunu öne sürdü. Zabıt Katibi Faruk Karaöz ise, zimmet olayını müfettişlerin teftişi sırasında öğrendiğini ve bu konuda herhangi bir bilgisinin olmadığını söyledi. İcra Müdürlüğü'ne ait mührün kaybolmasıyla ilgili olarak ise Karaöz, mührü hafta sonunda yaşanan yoğunluk nedeniyle yanlışlıkla evine götürdüğünü ileri sürdü. Mührün kaybolmasının ardından kapının kilidinin değiştirildiğini anlatan Karaöz, daha sonra oğlunun evde mührü bulduğunu belirtti.

Duruşmada söz alan Yaşar Üstün'ün avukatı ise, müvekkilinin bankadaki malvarlığı üzerindeki ihtiyat-i tedbir kararının kaldırılmasını talep etti. Ancak mahkeme bu talebi reddederken, Altun'un da emekli ikramiyesine tedbir konulmasına karar verdi. Mahkeme, Altun'un tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Altun hakkında TCK'nın "evrakta sahtecilik, zimmet ve dolandırıcılık" suçlarından 10 yıldan 25 yıla kadar ağır hapis cezası isteniyor. Diğer sanıklar hakkında ise, TCK'nın "görevi kötüye kullanmak" suçunu düzenleyen 240. maddesi uyarınca 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber