Hakkari Devlet Hastanesi'nde son 1 yılda 9 doktor istifa etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2005 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Devlet Hastanesi'nde istifa eden doktor sayısının 9'a yükseldiği bildirildi. Yaklaşık 5 yıldır hastanenin acil servis bölümünde görev yapan Dr. Veysi Aldemir'in önceki gün istifa ettiği belirtildi.

İHA muhabirine istifa gerekçesini anlatan Dr. Aldemir, acil serviste yaşanan yoğunluk nedeniyle halka yeterli hizmet veremediğini anlatarak, bu yüzden özel bir poliklinikte çalışmaya başladığını belirtti. Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu ise, son 1 yıl içersinde il genelinde 8 uzman doktor ile 1 pratisyen hekimin istifa etmesiyle birlikte sayının 9'e yükseldiğini belirtti.

Ethemoğlu, "Doktorların istifa haberlerini duyduğumuzda üzülüyoruz. Doktor arkadaşlarımdan isteğimiz, sıkıntının yaşandığı yöre halkına sahip çıkmaları. İstifaları ile birlikte halk mağdur oluyor. Burada doktorluk yapmak hem sevap işi, hem de halka sahip çıkmaktır. Önceki gün istifasını bize veren Dr. Veysi Aldemir arkadaşımız da acil servise büyük katkılar sağlamıştır. İstifa etmesi bizi üzmüştür.

Hastanemizde 5 uzman, 30 pratisyen hekim görev yapmaktadır. Ancak mevcut bulunan doktorların izine ayrılmasıyla birlikte boşluğu dolduramadığımız için 8 uzman hekime daha ihtiyacımız bulunmaktadır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber