Öğretmenler dizüstü bilgisayarlarına kavuştu

Haber Giriş : 19 Nisan 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dizüstü bilgisayarlar, dün törenle öğretmenlere verildi. Şu ana kadar yaklaşık 12 bin öğretmenin başvurduğu kampanya dört ay sürecek. F ya da Q klavye tercihi ise isteğe bağlı olacak.

"Her öğretmene dizüstü" kampanyası çerçevesinde, öğretmenlere bilgisayarları teslim edilmeye başlandı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kültür Bakanlığı Resim ve Heykel Müzesi salonunda düzenlenen törende Elazığ'dan gelen ilköğretim öğretmenlerine bilgisayarlarını verdi. "Her öğretmene dizüstü bilgisayar" kampanyasına öğretmenlere yarı fiyatına dizüstü bilgisayar vermeyi hedefleyerek başladıklarını anlatan Bakan Çelik, "KDV sorununu aşamadık ama piyasa fiyatlarının düşmesini sağladık " dedi.

Microsoft'tan 40 dolarlık indirim

Öğretmenlere kampanya dahilinde bir de müjde veren Bakan Çelik, Microsoft firmasının, Dizüstü Bilgisayar Kampanyası'na katılan görev başındaki öğretmenlere 1 Eylül'den sonra ödemiş oldukları miktarın 40 dolarının iade edileceğini açıkladı. Kampanyaya şu an için yaklaşık 12 bin öğretmenin başvurduğunu söyleyen Vakıfbank Genel Müdürü Ahmet Kaçar ise Perşembe günü öğretmenlerin adreslerine 5 bin, önümüzdeki hafta Salı günü de 7 bin dizüstü bilgisayarın ulaştırılacağını belirtti. Kaçar her ay 20 bin teslimat yapmayı planladıklarını belirtti.

'Her öğretmene dizüstü bilgisayar' kampanyası için başvurular 4 ay sürecek ve başvuran öğretmenlerin bilgisayarları en geç 6 hafta içinde adreslerine teslim edilecek. Bilgisayarlarda çok tartışılan F ya da Q klavye tercihi ise isteğe bağlı olacak. Vakıfbank'ın 48 ay vadeye kadar kullanıma sunacağı kredinin aylık faizi yüzde 1,60 olarak belirlendi.

Çelik'ten laptop eylemcilerine soruşturma

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Her öğretmene dizüstü bilgisayar" kampanyasını protesto eden öğretmenlere sert tepki gösterdi. Kampanya dahilindeki ilk dizüstü bilgisayarları öğretmenlere kendi elleri ile teslim eden Bakan Çelik, ucuz bilgisayar kampanyasını protesto eden eylemci sendikaların durumunun 'anlaşılamaz' olduğunu söyledi. Çelik, Eğitim-Bir-Sen üyesi eylemciler hakkında soruşturma başlatacağını bildirdi. Eğitim-Bir-Sen 1. Nolu Şube Başkanı Mustafa Kır'ın önderliğinde bir grup, geçtiğimiz Cuma günü Vakıfbank Genel Müdürlüğü önüne gelerek, "Hani öğretmen yarısı fiyatına bilgisayar sahibi olacaktı? Hani öğretmene 1 yıllık bedava internet hizmeti sunulacaktı? Hani yüzde 18'lik KDV yüzde 1'e inecekti? İnmedi, çünkü maksat öğretmene bilgisayar satmak" diyerek bir basın açıklaması yapmışlardı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber