Başbakan Erdoğan: Kimse bizden yargı görevi beklemesin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2011 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta gündeme damgasını vuran 'yemin krizine' ilişkin görüşlerini açıkladı.?Kimse bizden yargı görevini beklemesin. Yasalar belli ve seçime girerken aday tespitlerini yaparken, bu yasalar çerçevesinde yapanlar, bunun neticesini gayet iyi gördüler ve bildiler" diyen Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama kimse yasaları yarma harekatı içine girmesin ve bizden de buna yönelik bir destek beklemesin. Parlamento içinde her şeyi konuşuruz ayrı, ama biz yargının şu andaki tasarrufuna asla müdahale etmeyiz ve edemeyiz.?

Başbakan Erdoğan her meselinin çözüm yerinin TBMM olduğunu söyleyerek "TBMM'ye gelmeyenler, gelip de yemin etmeyenler ne sorundan şikayet edebilir ne de çözümden bahsedebilirler. Bu konuda son derece iyi niyet içindeyiz. Meclis'i bu şekilde çalıştırmak da mümkün, biz zaten bunu yapıyoruz. Ama, muhalefetin olmadığı bir Meclis'i, böyle bir demokrasiyi sağlıksız buluyoruz ve iyi niyetle muhalefeti sorumluluk almaya davet ediyoruz? dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ?Yaptıkları tüm tahrik edici açıklamalara, üslupsuz beyanlara rağmen, nezaketsiz tutumlara rağmen, biz, yapıcı olmaya, nezaketten yana tavır takınmaya devam ediyoruz. Ben umuyorum ki başta Ana Muhalefet Partisi olmak üzere, Meclis'i boykot edenler, yemin etmeyerek, Meclis çalışmalarından uzak duranlar, bir an önce bu yanlışlarından vazgeçip, yemin ederek, Meclis çalışmalarına katılacaklardır. İnanıyorum ki bu partiler, kendi kazdıkları ve kendi kendilerini ittikleri bu çukurdan bir an önce çıkacak, sorunun değil, çözümün bir parçası haline geleceklerdir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber