Asansörlü, modern okul kapatıldı, veliler eylem yaptı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Temmuz 2011 17:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ZONGULDAK'ın Kozlu Beldesi'ne bağlı Dereköy Köyü'ne Dünya Bankası hibesi ile 560 bin lira harcanarak 11 yıl önce eğitime açılan, içerisinde asansör, bilgisayar sınıfı ve ana okulu, tiyatro salonu bulunan 3 katlı Dereköy İlköğretim Okulu, öğrenci yetersizliği nedeniyle kapatıldı. Köylüler, okulun bahçesinde toplanarak tepki gösterdi.

1996 yılında yapımına başlanan Dereköy İlköğretim Okulu, 1999-2000 eğitim öğretim yılında faaliyete başladı. Köy okulu olmasına rağmen içerisinde asansör, ana okulu, kütüphane, bilgisayar sınıfı ve tiyatro salonuyla birlikte modern bir yapıya sahip ilköğretim okulunda 67'si taşımalı eğitim 10'u merkezde olmak üzere toplam 77 öğrenci eğitim görüyordu. Ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, köyde böylesine modern bir yapıya sahip ilköğretim okulunun, öğrenci yetersizliği nedeniyle kapatılmasına karar verildi. Okulun 2011-2012 eğitim öğretim yılında öğrenci kabul etmeyeceği ve öğrencilerin ise Sivriler ile Karapınar İlköğretim Okulu'na nakledilmesi kararlaştırıldı. Okulun kapatıldığı haberini alan ve taşımalı eğitimden faydalanan Kumtarla, Bozca, Taşçılar Köyü'nde yaşayan genci yaşlısı, çocuk herkes 200 nüfuslu Dereköy Köyü'ne gelerek ilköğretim okulunun bahçesinde toplandı.

Dereköy Muhtarı Muhammet Başar, okulun kapanmasını istemediklerini belirterek, "Dereköy ilköğretim okulu'na Vali Erdal Ata'nın 27 Haziran 2011 tarihli yazısı ile Ayvatlar Köyü merkez, Karabölük, Belevrek mahallesi, Saraycık köyü ve bu köye bağlı Arabana ve Kuzcu mahallesi, Ense köyü ve bu köye bağlı Manaşlılar Mahallesi'nden de taşımalı eğitim yapılacaktı. Ancak Saraycık ve Ayvatlar Köyü muhtarlarının itiraz etmesi üzerine Vali Erdal Ata, köyümüzü ziyaret etti. Kendisine 'binamızın mevcut hali belli, okul heba olmasın. taktir sizin' diye ricada bulunduk. 7 Temmuz'da öğrendik ki, okulumuz kapatılmış. Eğer 2 muhtarın itirazı ile okulumuz kapatılıyorsa biz de 4 muhtar olarak okulumuzun tekrar eğitim öğretime açılmasını istiyoruz. Gerekli yerlere müracaatımızı yapacağız" dedi.

Bozca Köyü Muhtarı Dursun Oda ise, açıldığı günden itibaren, öğrencilerin Dereköy ilköğretim Okulu'nda eğitim gördüğünü belirterek, "Bize 'okulunuz kapandı, Sivriler İlköğretim Okulu'nda eğitim yapacaksınız' dediler. Biz oraya gitmek istemiyoruz. Biz okulun kapanmasını istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Dereköy İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrenciler ise, "Okulumuzun kapatılmasını istemiyoruz" diye slogan atarak tepki gösterdiler.

Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin ise, okulun öğrenci yetersizliğinden kapatıldığını belirterek, "Her sınıfta en az 10 öğrenci olması lazım. Ama çoğu sınıfta bu rakam 10'un altında. Öğrenci sayısı düştüğü için okul kapatıldı. Yeni eğitim öğretim yılında bu okula öğrenci alınmayacağı gibi, buradaki öğrenciler ise başka okullara gönderilecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber