Nikah dairelerine altınmatikler geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2011 18:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kuveyt Türk evlendirme dairelerine gram altın çekilebilen kioks'lar yerleştirecek. Kiokslardan 1, 2.5 ve 5 gramlık külçe altınlar para ya da kredi kartıyla çekilebilecek.

Kuveyt Türk, evlendirme dairelerine yerleştireceği kiosk'larla düğüne gelmeden takı alma fırsatı bulamayan vatandaşların gram altın çekmesine imkan sağlayacak. Kuveyt Türk'ün ?altın köşe' projesi ile ilgili bilgi veren Kuveyt Türk Katılım Bankası Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, şimdilik İstanbul'daki ATM'lerinde gram altın verebildiklerini, buna diğer illerdeki ATM'leri de ekleyeceklerini ifade etti. Şu anda ATM'lerden sadece 1 gram altın sattıklarını, buna 1.5 gram altını ekleyeceklerini de bildiren Yılmaz, belediyeler bünyesindeki evlendirme dairelerine yerleştirecekleri altın veren makinelerde para ya da kredi kartı ile İstanbul Altın Rafinerisi'nin (İAR) 1, 2,5 ve 5 gramlık külçe altınlarının satışının yapılacağını duyurdu. Yılın ikinci yarısında bazı evlendirme dairelerinde başlayacak uygulamanın dünyada örnekleri de bulunduğunu ifade eden Yılmaz, Ümraniye Belediyesi ile sözleşme imzaladıklarını, diğer belediyeler ile görüşmelerinin sürdüğünü kaydetti.

Batı altını yatırım için kullanıyor

Bunu Türkiye'deki diğer belediyelere de yaygınlaştırmayı düşündüklerini belirten Yımaz, talep olması halinde metro gibi güvenliği olan yerlere de kiosk'ları yerleştirebileceklerini söyledi. Altına güçlü bir yöneliş olduğuna işaret eden Yılmaz ?Bu yıl hesaplarımızda 10 ton altın olmasını beklerken şu anda bu miktar 11.2 tona ulaştı. Altın fiyatlarının artmasına karşın Türkiye'de çok bozduran yok? dedi. Anlaşmalı eksperlerin Kuveyt Türk şubelerinde fiziki altın topladığını, mart ayında başladıkları uygulama kapsamında şimdiye kadar 210 kilo hurda altını ekonomiye kazandırdıklarını, müşterileri arasında altın dişlerini bozduranlar da olduğunu belirten Yılmaz, şu ana kadar 13 ildeki 23 şubede altın topladıklarını ifade etti. Altın tasarrufunun yoğun olduğu illere gittiklerini belirten Yılmaz ?Türkiye'de bazı iller daha gelenekselken Batı'da insanlar altını takı olarak değil, yatırım amaçlı kullanıyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber