Başbakanlık Teftiş Kurulu MEB'i akladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2005 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın TBMM'de yaptığı grup konuşmasında, Milli Eğitim Bakanlığı ihaleleriyle ilgili olarak ortaya attığı iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 04.12.2004 tarihli onayı ile oluşturulan Başbakanlık Teftiş Kurulu Komisyonu'nun çalışmalarını tamamlayarak teftiş raporunu Başbakanlık makamına sunduğu bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı Yatırımlar ve Tesisler Daire Başkanlığı'nca EFIKAP 2 (Eğitime Fiziksel Katkı Projesi Eğitim Kampusleri) kapsamında gerçekleştirilen ihalelerle ilgili olarak Kamu İhale Kurumu tarafından alınan kararlarda yer alan konular hakkında gerekli incelemeleri yapmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 24.12.2004 tarihli onayı ile oluşturulan Başbakanlık Teftiş Kurulu Komisyonu'nun, çalışmalarını tamamlayarak teftiş raporunu Başbakanlık makamına sunduğu belirtildi.

Açıklamada, Başbakanlık Başmüfettişi Turgay Samur, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Başmüfettişi Muhittin Soyvural ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müfettişi Ayla Vural'dan oluşan teftiş komisyonunun, Kamu İhale Kurumu kararlarına konu olan ihalelerin ilgili yasalar ve yönetmelikler çerçevesinde gerçekleştirilmiş olduğunu belirlediği kaydedildi. Bu nedenle söz konusu ihalelerle ilgili olarak herhangi bir işlem yapılmasına gerek bulunmadığı yönünde görüş bildirildiği belirtilen açıklamada, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın inceleme komisyonunun raporunun, 31.03.2005 tarihinde tamamlanarak 08.04.2005 tarihinde bir örneği Kamu İhale Kurumu'na gönderilmek üzere Başbakanlık onayına sunulduğu ve aynı gün başbakan tarafından onaylandığı vurgulandı.

Açıklamada, "Netice olarak, Ana Muhalefet Partisi lideri Deniz Baykal'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı grup konuşmasında, Milli Eğitim Bakanlığı ihaleleriyle ilgili olarak dile getirdiği iddialar, gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun bir okul inşaat ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle hakkında başlattığı soruşturmanın tamamladığını, hazırlanan raporda yapılan tüm işlerin aslına uygun olarak yapıldığının belirlendiğini belirterek, "Bizim veremeyecek hiç bir hesabımız yoktur" dedi.

Bugün Türk Hava Yolları'nın Ankara-Van tarifeli uçağı ile Van'a gelen Bakan Çelik, açılıştan açılışa koşturdu. Kültür Müdürlüğü tiyatro salonunda İnternet Haftası ile ilgili düzenlenen programa katılan Bakan Çelik, hemen ardından Van Belediyesi'nin Yeşil Kuşak Projesi kapsamında Ferit Melen Hava Alanı Kavşağı'nda düzenlediği fidan dikme törenine katıldı. Burada Vali Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve Jandarma Asayış Kolordu Komutanı Korgeneral Selahattin Uğurlu ile birlikte fidan diken Bakan Çelik, daha sonra Şerefiye Mahallesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesiyle yapımı planlanan spor salonu, kız ve erkek yurdu olan 18 derslik Anadolu Öğretmen Lisesi'nin temel atma törenine katıldı.

Temel atma töreninde öğrencilerin folklor gösterisi ile karşılanan Bakan Çelik, yaptığı konuşmada, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun, İMKB'nin (İstanbul Menkul Kıymetler Borsası) 8 yıllık kesintisiz eğitim destekleme amacıyla sağladığı kaynakla gerçekleştirilen okul inşaat ihaleleri yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla hakkında başlattığı soruşturmayı tamamladığını kaydetti. Zan altında kalmamak için kendi isteği ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek hakkında soruşturma açılmasını istediğini belirten Bakan Çelik, "Başbakanlık Teftiş Kurulu, Kamu İhale Yasası'nı tepeden tırnağa araştırarak bakanlığımız ile ilgili 2 kamyon evrakı incelemeye aldı. Bugün tamamlanan soruşturma raporunda yapılan tüm işlerin aslına uygun olarak yapıldığını belirtilmiş. Bizim veremeyecek hiç bir hesabımız yoktur. Bütün kapıları açık bıraktık isteyen istediği kapıdan olaya bakabilir" dedi.

Daha sonra havai fişek gösterisi eşliğinden kurban kesilerek bu yıl eğitim öğretime yetiştirilmesi planlanan ve 5 trilyon liraya mal olacak olan okulun temelini Bakan Çelik, öğrenciler ile birlikte attı. Toplanan öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı da çeken Bakan Çelik, aynı yerde bulunan Van Belediyesi'nin şehir içi otobüs terminalinin açılışına katıldı. Buraya gelirken, folklor gösterisi ve kurban kesilerek karşılanan Bakan Çelik, yaptığı kısa konuşmanın ardından Belediye Başkanlığı'nın, Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve İl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa zabıta memurlarına yönelik başlattığı hizmet içi eğitimi tamamlayan 35 zabıta memuruna sertifikalarını verdi. Geceyi Van'da geçirecek olan Bakan Çelik'in, yarın da bazı açılış ve toplantılara katıldıktan sonra helikopter ile Diyarbakır'a geçeceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber