Bakanlık ?Kelepçe' mevzuatını tartışıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Temmuz 2011 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hazırladığı taslakta sadece evli kadınlara değil, tüm kadınlara koruma getirilmesi, özellikle polisin eğitilmesinin kanuni zorunluluk sayılması, koruma kararına rağmen erkeklerin kadınlara yaklaşmasının engellenememesine karşı elektronik kelepçe yönteminin getirilecek olması olumlu bulundu.

Bakan Fatma Şahin ve bakanlık yetkililerinin elektronik kelepçe uygulamasının nasıl yapılabileceği konusunu bir süredir çalıştığı öğrenildi. Buna göre, Adalet Bakanlığı'nın da söz konusu taslağın yaşama geçirileceği aşamada, İnfaz Kanunu'nda değişiklik yaparak elektronik kelepçe uygulamasına olanak tanıması bekleniyor.

2 yıla kelepçe önerisi

Olgunlaşmamış çalışmaya göre, elektronik kelepçe, kadına yönelik şiddet uygulayan, uygulama riski bulunanların yanı sıra, tutuklanma olasılığı bulunan ya da bir süredir tutuklu bulunan şüphelilere de uygulanacak.

Şartlı salıverilen kişilere de elektronik kelepçe takılabilecek. Buna göre, 2 yıl ya da daha az hapis cezası alanlar, örgütlü suçlardan yargılanıp etkin pişmanlıktan yararlananlar, tedavi ve denetime tabi tutulanlara kelepçe takılabilecek. Bakanlık 2 yıl olan denetimli serbestlik süresini 5 yıla yükseltirse, yüzlerce kişinin cezaevinden çıkması ve elektronik kelepçeyle denetim altında tutulması söz konusu olabilecek. Terör suçları bu yöntemden faydalanamayacak.

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber