Türkiye sıcaklara teslim

Haber Giriş : 26 Temmuz 2011 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da sıcakların artmasıyla birlikte, termometreler 39 dereceyi gösterdi.

İstanbul'da termometrelerin 39 dereceyi göstermesiyle birlikte, park ve sokakların bomboş kaldığı görüldü. Sahile koşan vatandaşlar, "Sıcaktan bunaldık. Evde oturulmuyor bizde denize geldik" dedi. İstanbul Boğazı'nda balık kapmak için adeta birbirleriyle yarışan yunus ve martılar ise renkli görüntüler oluşturdu.

Öte yandan sıcaklığın artmasıyla birlikte boğazı nem tabakası kapladı . Boğaziçi Köprüsü ve boğazdan geçen gemiler, nem tabakası yüzünden görünmez hale geldi.


KARADENİZ SICAĞA TESLİM

Samsun'da 35 dereceyi bulan hava sıcaklığından bunalan vatandaşlar denize akın etti.

Son yılların en sıcak yazını geçiren Karadeniz'de 35 dereceyi bulan hava sıcaklığı, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Nem oranının yüzde 60'ların üzerine çıkmasıyla Samsunlular bunaltıcı bir güne başladı. Vatandaşların çoğu kendilerini Karadeniz'in serin sularına bırakıp şemsiye altında dinlenmeyi tercih ederken, şehir merkezinde kalanlar da park ve bahçelerdeki gölgelik alanlarda oturmayı ya da evlerinde vakit geçirmeyi tercih etti.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri Samsun'da nadiren 35 dereceye çıkan hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde artarak devam edeceğini tahmin ediyor.


ANTALYA

- Antalya'da, hava sıcaklığı bunaltıcı boyutlara ulaşırken, kentte yaşayan vatandaşlar ve turistler serinlemek için değişik yöntemlere başvuruyor.

Kimi dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde sıcaklığı 27 dereceye ulaşan denizde yüzerek serinlemeye çalışırken, kimi de sahildeki duşlarda soğuk su altında ferahlamaya çalışıyor. Kent merkezinde yürümek zorunda kalanlar arasında özellikle turistler ellerindeki şemsiyelerle güneşin etkisini azaltmaya çalışıyor. Su parkları da sıcaktan bunalan Antalyalılar ve turistler için bir alternatif oluyor. Su parkındaki dalga havuzu ve yapay şelale, 35 derece sıcaklık ve yüzde 55 nem oranından bunalanlar için serinlemenin

bir başka yolu oluyor. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Antalya'da sıcak hava, eğlenceyi engelleyemiyor. Lara sahilinde bulunan işletmeler konuklarına değişik eğlenceler sunuyor. Köpük partisi, sahili dolduran Antalyalılar ve turistlerin en çok eğlendiği aktiviteler arasında yer alıyor.

Antalya'nın arka bahçesinde ise çocuklar serinlemenin yolunu kanala girerek buluyor. Tehlikeli olmasına rağmen buna aldırmayan çocuklar, kanalda yüzmenin keyfini yaşıyor.

Meteoroloji verilerine göre, deniz suyu sıcaklığının 27, nem oranının yüzde 55 ölçüldüğü kent merkezinde, hava sıcaklığı yarından itibaren 40'lı derecelere yükselecek.


ŞANLIURFA'DA SICAKLAR SOKAKLARI BOŞALTTI

ŞANLIURFA'da, son günlerde artan hava sıcaklıkları kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığının gölgede 40 dereceyi aştığı kentte sokaklar boşalırken, dışarı çıkmak zorunda kalanlar ise cami girişleri, parklar ve ağaç gölgelerine sığınarak güneşten korunmaya çalışıyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalinin üzerine çıkması Şanlıurfa ve ilçelerinde vatandaşları olumsuz yönde etkiledi. Gölgede sıcakların 40 dereceyi aştığı kentte vatandaşlar parklarda ve ağaç gölgelerinde serinlemeye çalıştı. Sokakların boşalmasıyla birlikte iş yapamaz duruma gelen esnaf ise buharlı soğutma sistemlerine yönelip müşteri çekmeye çalışıyor. Güneşin yakıcı etkisinden etkilenen küçük çocuklar ise park ve kavşaklarda bulunan süs havuzları ile sulama kanallarında serinlemenin keyfini çıkarıyor.

SOKAKLAR ISSIZLAŞTI

Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı ve hissedilir nem ile birlikte canlıların olumsuz etkilendiği kent merkezinde, insanlar sokaklara çıkmak yerine evlerinde, klimalı ortamda oturmayı tercih ederken, dışarı çıkanlar ise gölge mekanlara akın edip, sık sık el ve yüzünü yıkadı. Birçok kişi ise buharlı sistem ile serinletilen kafeleri doldurdu. Kent merkezinin dışında nemin daha etkili hissedildiği köylerde ise aileleriyle birlikte tarlalarda çalışan çocuklar, Devlet Su İşleri'ne ait sulama kanallarında yüzdü.

SICAKLIK DAHA DA ARTACAK

Meteoroloji Bölge Müdürü Ramazan Sağır ise, şu an 40 derece civarında seyreden sıcaklıkların yarından itibaren daha da artacağını belirterek, "Sıcaklıklar hafta içerisinde 44-45 dereceye ulaşacak. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havaya karşı vatandaşlarımızın, güneşin en etkili olduğu saatlerde mecbur olmadıkça dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyorum. Ağustos ayının sonuna kadar sıcaklıklar etkisini göstermeye devam edecek" dedi.

İHA - DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber