Okul görevlisinin ihbarıyla uyuşturucu çetesi çökertildi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Temmuz 2011 13:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 'Güvenli Okul, Güvenli Eğitim' projesi kapsamında Cumhuriyet Lisesi'nde görevlendirilen okul irtibat görevlisinin yaptığı ihbar ile uyuşturucu çetesini çökertti. Lise çevresinde uyuşturucu satıldığı iddia edilen ikinci el eşya satan mağazaya yapılan operasyonda 8 kişi gözaltına alındı; esrar, tabanca ve tüfek ele geçirildi.

İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği 2010-2011 Eğitim Yılı başında 'Güvenli Okul, Güvenli Eğitim' işbirliği projesi başlatılmıştı. Proje kapsamında Denizli Emniyet Müdürlüğü, öğrencilerin güvenliği için bütün okullarda kimlikleri gizli kalmak kaydıyla öğretmen, idareci ve öğrencilerden oluşan okul irtibat görevlisi belirlemişti. Bu okul irtibat görevlilerinden biri, Topraklık Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Lisesi çevresinde bulunan kullanılmış eşya mağazasında esrar satıldığı ihbarı yaptı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ihbarın yapıldığı mağazayı bir ay önce takibe aldı. Mağaza sahibi Y. Y. (27) ile kuaför olan eşi E. Y. 'nin (25) esrar sattıkları belirlendi. Önceki gün operasyon düzenleyen polis; Y. Y. , E. Y. , S. D. (19), G. Y. (19), S. Ç. (19), A. İ. B. (19), D. Ç. (24) ve T. B. 'yi (17) gözaltına aldı. Operasyonda 65 gram kubar esrar, 1 uyuşturucu hap, 1 ruhsatsız tabanca, 35 mermi ve 1 ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi.

Gözaltına alınan Y. Y. ile eşi E. Y. 'nin, kullanılmış eşya mağazasında işçi olarak çalışan kişiler aracılığıyla esrarı lise çevresinde sattıkları belirlendi. Şüphelilerin lise öğrencilerine esrar satıp satmadıkları da araştırılıyor.

Emniyette susma hakkını kullandığı öğrenilen 8 kişi bugün mahkemeye çıkarılmak üzere Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber