Okulu değiştirilen öğrenciler camları kırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2011 16:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yaşanan derslik sıkıntısını ilköğretim ve ortaöğretim okullarını yer değiştirmeyle çözmeye çalışan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tepki gösteren öğrenci ve velilerini polis sakinleştirdi. Okulun bahçesinde toplanarak slogan atan öğrenci velileri camların bir bölümünü kırdı.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ortaöğrenimde derslik sıkıntısı nedeniyle Bağlar ilçesi Dörtyol semtinde bulunan Birlik Lisesi ile aynı ilçenin Yeniköy semtinde bulunan Kazım Karabekir İlköğretim okullarının yer değiştirilmesine karar verdi. Kararı uygulayan Milli Eğitim Müdürlüğü, okulların tabelalarını değiştirdikten sonra mahalleli öfkeye kapıldı. Çoluk çocuk okula koşan veliler ve öğrenciler slogan atıp pankart açtı. Çocuklar ?Okul ya bizim kalacak, ya da kimseye yar olmayacak' sloganları attı. Zor anlar yaşayan okul yönetimi polisten önlem almasını istedi. Polis olay yerine çevik kuvvet eşliğinde gelerek duruma el atan Bağlar İlçe Emniyet Müdürü Sıddık Ekici, vatandaşları sakinleştirdi.

Çoğunluğu kadın ve çocuktan oluşan gösterici gruptan olayı anlamaya çalışan Emniyet Müdürü Ekici, vatandaşlardan oluşan bir grup heyeti okul yönetimi ile görüştürdü. Ardından bu şekilde bir eylemin yasal olmadığını anlatan Ekici, grubu ikna ederek dağılmalarını sağladı.

Kendi okulunu taşlayan grup arasında bulunan bazı erkek çocukları, okullarının geri verilmesini isteyerek tepki gösterdi. Kız çocukları ise ailelerinin okulun uzaklığı gerekçe gösterilerek kendilerini okutmayacağını söyleyip ağlaması duygulu anların yaşanmasına neden oldu. İlkokul 6. sınıfta okuyan Elif, ?Kız çocukları okusun diyorlar. Eğer bizim okumamızı istiyorsanız lütfen bizim okulumuzu bize geri verin. Eğer sizin yüzünüzden ailem beni okutmazsa ömür boyu size lanet ederim.? diyerek ağladı.

"OKUL UZAKLAŞIRSA KIZLARIMI OKUTAMAM"

Velilerden Menice Demir, değiştirilen ilköğretim okulunda 6 kızının eğitim gördüğünü kaydetti. Demir, şunları söyledi: ?Bu lise yapılan okulumuzda benim 6 kızım okuyor. Okul evimize yakın, kendim okula götürüp kendim alıyorum. Babaları kızlarımın okula gönderilmesi taraftarı değil. Ben ?okul yakın', ?her türlü sorumluluğu alıyorum' diyerek zar zor ikna ettim, şimdi desem ki okulları taşındı. 5 kilometre ötedeki okula gitmeleri gerekiyor artık desem. Kızlarımın babası hayatta kabul etmez. Bir an önce okulumuzu geri versinler yoksa bu insanların geleceğiyle oynarlar. Bu kadar insanın benim kızlarımın geleceğiyle oynamayın.? şeklinde tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber