Gider denetim birimleri de 'tek çatı' istiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ağustos 2011 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Emlak ve Muhasebe Denetmenleri, unutulmak istenmiyor

10.07.2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 646 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Maliye Bakanlığı Müfettişleri, Hesap Uzmanları, Gelirler Kontrolörleri ve Vergi Denetmenleri ?Vergi Müfettişi? unvanı ile Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı çatısı altında birleştirilmişti. Düzenlemeyle, taşra denetim elemanı olarak 2.200 ek gösterge ile görev yapan Vergi Denetmenlerinin yeni ek göstergesi 3.600 olöuş, ilave olarak 2.000 makam tazminatı verilmişti. Ayrıca, vergi denetmenleri Gelir İdaresi Başkanlığı'na bağlı çalışmaktayken artık doğrudan Maliye Bakanına bağlı çalışmaya başlamışlardır.

Bir açıklama yapan Milli Emlak ve Muhasebe Denetmenleri, vergi denetmenlerinin haklarını aldığını belirterek, aynı eşdeğer sınavla mesleğe atanan ve aynı konumda bulunan diğer meslek elemanlarının unutulmamasını istedi.

Maliye Bakanlığı içerisindeki denetim birimlerinin birleştirilmesinin ilk adımı olduğunu ümit ettiklerini belirten denetmenler, Vergi Denetim birimlerinin, Vergi Denetim Kurulu çatısı altında birleştirmesinin, vergi denetiminde etkinlik, verimlilik, uzmanlaşma ve tarafsızlığın sağlanması, vergi gelirlerinin artırılması, kayıt dışı ekonominin azaltılması ve nitelikli denetim gücünün oluşturulmasında olumlu katkıları olacağı kanaatinde olduğunu açıkladı.

Denetmenler ayrıca, gider denetim elemanları olan Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile Muhasebat Genel Müdürlüğü Denetim elemanları için de Vergi Denetimindeki Tek Çatı uygulamasına paralel bir düzenlemenin yapılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber