Ramazanda bakliyata zam yok

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Temmuz 2011 14:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Reis Gıda'nın patronu Mehmet Reis, mahsulün yeterli olduğunu ve stoklarda da sorun bulunmadığını belirterek, Ramazan'da bakliyat fiyatında artış yaşanmayacağını söyledi

BESTE ÖNKOL

Türkiye'nin önde gelen bakliyat üreticilerinden Reis Gıda'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Ramazan ayında pirinç başta olmak üzere bakliyatta fiyat artışı yaşanmayacağını belirtti. Reis, ?Bu yıl özellikle kuru gıdalarda Ramazan, zam ayı olmaktan çıkacak? dedi

Mehmet Reis, yeterli mahsulün yetişmesi ve stok eksiği çekilen ürün bulunmaması nedeniyle fiyatlarda yükselme yaşanmayacağını dile getirdi. Ağustos ayıyla birlikte yeni mahsullerin raflara çıkacağını hatırlatan Reis, şöyle devam etti:

?Bu yüzden herkes mevcut ürünlerin az karla da olsa elden çıkarmak için uğraşıyor. Çünkü mahsul eskidikçe pişme süresi uzuyor, lezzeti azalıyor. Bu iki faktör fiyat artışının yaşanmayacağının en iyi kanıtı. Şeker yüzde 8, et, yüzde 15 zam gördü ama bu piyasa şartlarıydı. Fiyatlar oturdu. Ramazan ayında en çok pirinç tüketiliyor. Tüketiciler pirinç başta olmak üzere tüm mahsulleri stok yapmadan gerektiğinde alabilirler.?

Tek sıkıntı nohutta

Ramazan ayının aşırı sıcaklara denk gelmesi nedeniyle bakliyat talebinin geçmiş yıllara göre azalma gösterdiğini hatırlatan Reis tek sıkıntının nohutta yaşanacağını belirtti. Reis, ?Nohut yaz aylarında tüketimi düşse de kış ayları için önemli bir ürün. Geçen yıl nohut mantar hastalığına yakalandı. Yüzde 80 üretim kaybı oldu. Bu yıl da hastalığın izleri sürüyor. Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada yüzde 40'lık bir fiyat artışı oldu. Bu sürecek? diye konuştu.

Sosyal sorumluluk projesi olarak 2008'den obeziteye karşı kampanya yürüttüklerini hatırlatan Reis, son 20 yılda çocukların obeziteye yakalanma oranının yüzde 5'ten 15'e çıktığını dile getirerek, ?Biz şu an kriz değil, risk yönetimi yapıyoruz. Başta yeni nesiller olmak üzere herkesi sağlıklı yaşamla tanıştırmak istiyoruz? dedi.

2010'dan beri 300 bin eve geleneksel yemeklerin ve bakliyatların pişirilmesini anlatan kitapçıklar dağıttıklarını dile getiren Reis, bu ay da 80 bin eve kitapçık dağıtacaklarını söyledi.

Reis, ?Biz ?Abur cubura karşı, doğru beslen doğru yaşa' diyerek genç kuşakların sağlıklı beslenmesi ve geleneksel tatların yok olmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber