ÖSYM, DGS'de hata yapılmasının önüne geçmeli

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ağustos 2011 00:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önlisans programını bitirecek/bitirenlerin lisans programlarına geçiş yapabilmeleri için DGS(Dikey Geçiş Sınavına) girmeleri gerekmektedir.

Dikey geçiş sınavına giren adaylar haksızlığa uğramamak adına girişimlerde bulunmaktadırlar. Edindiğimiz bilgilere göre bazı okullar öğrencilerin mağduriyetlerine yol açacak uygulama yapmaktadırlar.

DGS Puanının yanı sıra Ön Lisans Başarı Puanı da yerleştirme puanında etkili olmaktadır. Konu ile ilgili kılavuzdaki talimat;

şeklinde olduğu yani 2011 DGS ye başvursun başvurmasın 2010-2011 öğretim yılında mezun olabilecek tüm öğrencilerin puanları hesaplamaya katılması gerekmektedir.

Oysa ki bazı okullar sadece DGS sınavına başvuranların puanlarını ÖSYM'ye göndermektedirler. Bu durum haksızlıklara yol açmaktadır. Şöyle düşünelim bir okulda 2010-2011'de mezun olabilecek A öğrencisi en yüksek puana sahip ise ve sınava girmemişse o okulun baz alınacak en yüksek puanlı öğrencisi A olması gerekirken başkası olacaktır. Aynı şekilde öğrencilerin o okulda bulundukları sıralamalar değişecektir.

ÖSYM'nin puanları istediğini biliyoruz fakat okulları uyararak bu durumu düzelttirmelidir. Aksi halde öğrencilerin mağduriyetleri söz konusu olacaktır.

Önlisans düzeyinde eğitim veren Yüksekokulların (Açıköğretim Fakültesi dahil) 2010-2011 Öğretim yılında mezun olabilecek tüm öğrencilerin puanlarını bildirmeleri zorunludur. Bu zorunluluğa uymayanların mağduriyetler yaşatmaya hakları yoktur.

Bu konuda acil tedbir alınması ve kaygıların giderilmesi ümidiyle?

Saygılarımla?
Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber