Bankadan şikâyetçi olan tüketici, kart aidatını geri aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2011 12:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Konya'nın Kulu ilçesinde kredi kartı ekstresine yansıyan kart ücretini ödemek istemeyen vatandaş, ilgili bankayı Kulu Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne şikâyet etti. Tüketiciyi haklı bulan heyet, kart ücretinin iadesine karar verdi.

Geçen yıl kasım ayında kredi kartı hesap özetine yansıyan 40 TL kart ücretini, ilçedeki ilgili banka şubesine başvurarak ödemek istemediğini beyan eden Sinan Kırılmaz, buradan olumsuz yanıt aldı. Daha sonra müşteri hizmetleri vasıtasıyla kart ücretine itiraz etti. Müşteri hizmetleri kullanıcıya, bankanın internet sitesindeki matbu dilekçe ile genel müdürlüğe başvurması gerektiği bilgisini verdi. Dilekçeye yanıt alamayan Kırılmaz, son olarak Kulu Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdu.

İlgili bankadan savunma isteyen heyet 15 gün içerisinde cevap alamayınca kullanıcı lehine karar vererek kart ücretinin iadesine hükmetti. Banka, Sinan Kırılmaz'ın kart ücretini iade etti.

Sinan Kırılmaz, bankaların kart ücreti uygulamalarında bazı hukuksuzlukların olduğunu ve bu konuda kullanıcıların daha dikkatti olmaları gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber