Rektör: Üniversitemizin geliştirme ödeneği çok düşük

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2011 15:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'ı üniversitenin geliştirme ödeneklerinin çok düşük olduğunu belirterek, bunun yükseltilmesi için milletvekillerinden destek istedi. Rektör Aydın, "Üniversitemizin geliştirme ödeneği yüzde 30 civarında. Rafting havuzu olan, tırmanma kulesi olan 54 yıllık üniversite bile yüzde 45 geliştirme ödeneği alıyor. Bu noktada önümüzdeki yasama döneminde milletvekillerimizden çok şey bekliyoruz.? dedi.

MHP İstanbul Milletvekili ve Kastamonu Kalkınma Vakfı (KKV) Başkanı Murat Başesgioğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'ı ziyaret ederek, ?hayırlı olsun? dileğinde bulundu. MHP İl Başkanı Dursun Ergin, İl Genel Meclisi üyesi Erdal Başesgioğlu'nun da hazır bulunduğu ziyarette Başesgioğlu ile Rektör Aydın Kastamonu Üniversitesi'nin son durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Başesgioğlu'a nezaket ziyareti nedeniyle teşekkür etti. Aydın, ?Sayın bakanımız her ne kadar İstanbul Milletvekili olsa da bizim gözümüzde Kastamonu milletvekilidir. Kastamonu'yu hakkıyla temsil eden bir bakanımız ve vekilimizdir. Bundan sonra da biz üniversitede onlar Meclis'te beraber çalışacağız. Bakanımız Kastamonu Kalkınma Vakfı Başkanlığı görevini yürütüyor. Vakıftan da üniversitemize katkı bekliyoruz. Bize bundan önce olduğu gibi bundan sonra da katkı vereceklerine inanıyoruz.? dedi.

Rektör Aydın, Kastamonu Üniversitesi'nin geliştirme ödeneklerinin çok düşük olduğunu belirterek, bunun yükseltilmesi için milletvekillerinden destek istedi. Rektör Aydın, "Üniversitemizin geliştirme ödeneği yüzde 30 civarında. Rafting havuzu bile olan, tırmanma kulesi olan 54 yıllık üniversitede bile yüzde 45 geliştirme ödeneği alınıyor. Ve bu bahsettiğimiz üniversitelerin personelleri dahi lojmanlarda kalıyor. Bizimle birlikte kurulan 15 üniversitede de bu ödenek bizimkinden fazla. Bizim üniversitemiz daha çok genç olmasına ve gelişmişlik durumu zayıf olmasına rağmen, bizim hala bu oranımız yüzde 30 durumda. Bu noktada önümüzdeki yasama döneminde milletvekillerimizden çok şey bekliyoruz.? şeklinde konuştu.

MHP İstanbul Milletvekili ve Kastamonu Kalkınma Vakfı Başkanı Murat Başesgioğlu, yaptığı konuşmada, Rektör Aydın'a görevinin hayırlı olmasını dileyerek başarılar diledi. Başesgioğlu, ?Değerli rektörümüze hayırlı olsun diyoruz. Sağ olsun göreve seçilir seçilmez ayağının tozuyla Ankara'ya geldi üniversitemizin acil sorunlarını bizimle birlikte paylaştı. Onun için değerli rektörümüze bu önemli görevinde başarılar diliyoruz.? temennisini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber