ÖSYM Başkanı: Her adaya özgü farklı kitapçık uygulamasına devam edilecek/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2011 04:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM başkanı bugün Van'daydı ve bölge üniversitelerinin rektörleriyle buluşmanın konusu 'sınav güvenliği'ydi. Demir'e, bazı uzmanlar tarafından yoğun şekilde eleştirilen 'her adaya farklı soru kitapçığı' da soruldu.

YGS'deki 'şifre' iddiaları patlak verince hedefteki adam olan ÖSYM Başkanı Ali Demir, uzun süren suskunluğun ardından Van'da gerçekleştirilen bir toplantıda konuştu.

Demir'den, Yüzüncü Yıl Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılan 'sınav güvenliği' toplantısında basın mensuplarına açıklamalar geldi.

"AMAÇ ADİL BİR SINAV"

ÖSYM tarafından yürütülen sınavlardaki güvenlik sınırlarının yereldeki organizasyonları konusunda rektörlerle bir araya geldiklerini söyleyen Demir, ''Bugünkü gündemimiz, ağırlıklı olarak geçtiğimiz süreçte yerelde yaşanan tecrübeleri dinlemek ve onun ışığında gelecekteki sınavlarımızı koordine etmek.

Buradaki ana hedefimiz de sınavın tüm Türkiye'de adil bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak... Bu toplantının, hem Türkiye'deki sınav organizasyonlarına hem de bu bölgedeki sınav organizasyonlarına bir katkı sağlayacağına inanıyorum'' dedi.

HER ADAYA ÖZGÜ KİTAPÇIK!

Gazetecilerin, ''Kopya ve şifre iddialarının ardından sınav sisteminde bir değişiklik olacak mı?'' sorusuna Demir, ''Hayır, ÖSYM yeterli tecrübeyi edindi. Daha mükemmel bir sınav gerçekleştirmek üzere belki bir iki küçük rötuşumuz olabilir ama sistemde temelli bir değişiklik olmayacak.

Şu an uyguladığımız, 'her adaya farklı bir soru kitapçığı' uygulaması gerçekten sınav adaletini sağlayan en önemli unsurlardan bir tanesi. Bunun çok net bir şekilde sonuçlarını aldık. Bunu burada rektörlerimizle de paylaşacağız'' yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber