Cepte, kalan dakika sorgulamasında, son 48 saat sorunu!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ağustos 2011 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GSM şirketlerinin kamu tarifelerinde cazip kampanyalar yaparak bir birleri ile yarıştığı şu günlerde, kamu paketi kullanıp da kalan dakikalarının ne kadar olduğunu merak eden abonelere gönderilen mesajda, "son 48 saatin dahil olmadığı" uyarısının ne anlama geldiğini ve bu uyarının ne gibi sonuçlara gebe olduğunu hiç merak ettiniz mi ?

GSM şirketlerinin uyanıklığı?

Örneğin; X isimli GSM şirketinin 1200 dakikalık kamu paketini kullanan bir abone, 20 günlük sürenin bitiminde, ne kadar süresi kaldığını öğrenmek için ilgili GSM şirketinin belirtmiş olduğu numaraya mesaj atsın ve gelen mesajda da son 48 saatlik kullanımlar dahil olmamak üzere 1100 dakikalık bir sürenin kullanıldığı belirtilmiş olsun. Bu durumda, ilgili abone, süresinin var olduğunu düşünerek konuşmaya devam etmektedir. Oysaki son 48 saat dahil olmadığı için belki de abone 1200 dakikayı geçmiştir. Ve eğer abone son 48 saat içindeki görüşmelerden dolayı 1200 dakikayı tamamlamış ise, ilgili abonenin kendisine daha önce tahsis edilmiş olan 1200 dakika bitmiş olduğundan, faturasının kabarık gelecektir.

GSM operatörlerin son 48 saati dahil etmeyen uygulaması bize göre çok zor bir sorun değildir. Çözülebilir ama çözülmemektedir. Çözülmemesinin nedeni de, her ay gelen kabarık faturalarda gizlidir.

Kamu paketi kullanan memurlar.net ziyaretçileri, sorun yaşamamak için, bildirilen süreye son 48 saati dahil etmemeleri; ayrıca,

1) Kullanmış oldukları kamu paketlerinin fatura kesim tarihinden sonra, cep telefonlarının süre kısmından ay itibari ile konuşmuş oldukları süreyi sıfırlamaları,

2) Kullanmış oldukları kamu paketinde ne kadar sürelerinin kaldığını periyodik olarak sorgulamaları,

uygun olacaktır.

Diğer taraftan, aboneleri mağdur eden son 48 uygulamasının BTK'ya şikayet edilmesi ve sorunun çözümü için şirketlerin aboneler tarafından sık sık uyarılması gerekmektedir.

Memurlar.Net Forum Mobil Cihazlar Editörü
? ÇOTANAK '

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber