Maliye'deki fazla mesai düzenlemesi Danıştay'a götürüldü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2011 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen), Maliye Bakanlığı'ndaki fazla mesai ücretleriyle ilgili yapılan düzenlemeyi 'sadece üst düzey yönetici ve amirleri' kapsadığı için Danıştay'a götürdü. Sendika, düzenlemenin sadece merkezi değil, merkez ve taşradaki bütün personeli kapsamasını istiyor.

Maliye Bakanlığı'nın 22 Temmuz 2011 tarihinde bakanlık personelinin fazla mesai ücretleri hakkında yaptığı düzenleme mahkemelik oldu. Büro Memur-Sen, düzenlemenin ek-1'inci maddesinde yer alan, ?Üst düzey bürokratlar ile kurul başkanı, genel müdür ve eşiti, birim yöneticileri, idari ve mali işler daire başkanı ile üstü düzeyde bulunanlara geçiş kontrol sistemine (turnike) bağlı olmaksızın ayda 75 saate kadar mesai ödenir. Diğer çalışanlara ise geçiş kontrol sistemine bağlı olarak fazla çalışma ücreti ödenir.? kararını eşitliğe aykırı olduğu gerekçesiyle Danıştay'a götürdü.

Düzenleme ile çalışma barışına zarar verildiğini ileri süren Büro Memur-Sen Başkanı Yusuf Yazgan, aynı çatı altında, kıdemine bakılmaksızın fazla mesai ücretlerinin herkese eşit verilmesi gerektiğini savundu. Düzenleme ile bazı unvanların geçiş kontrol sistemi dışında bırakıldığını, bazılarının ise sisteme tabi tutulduğunu vurgulayan Yazgan, şunları ifade etti:

?Bazı unvanlara ayrımcılık yapılarken aynı kurumda çalışan diğer personelin geçiş kontrol sistemi tabi tutulması adaletsizliktir. Çifte standardın uygulandığı bu düzenleme ile personelin moral ve motivasyonu düştüğü gibi çalışma huzuru da bozulmaktadır. Personelin çalışma azmini kıran bu düzenlemenin yeniden ele alınması, taşradaki personeli de içine alarak tüm personeli kapsayacak şekilde yeniden hazırlanması için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal'ın başta olmak üzere birçok görüşme yaptık. Sunduğumuz çözüm önerilerine rağmen bakanlık tarafından olumlu bir adım atılmadı. Bizde çalışanlar arasında ayrımcılık yapılmaması, eşitlik ve adaletin sağlanması için dava açtık.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber