Daha önce verilmeyen ilaçlar SSK'lılara verilecek

Haber Giriş : 24 Nisan 2005 08:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastanelerini Sağlık Bakanlığı'na devreden SSK, yeni talimatnameyle daha önce sigortalı hastalara verilmeyen bazı ilaçların verilmesini kararlaştırdı. Talimat, maliyetleri artıracak ama vatandaşa yarayacak

HASTANELERİNİ Sağlık Bakanlığı'na devreden SSK, kesenin ağzını açtı. SSK'lılara eczanelerden ilaç alma kolaylığı getiren SSK, şimdi de daha önce sigortalılara verilmeyen kısıtlamaya tabi ilaçların yazılmasına imkan verdi. 11 Nisan 2005 tarihli yeni İlaç Listesi ve Uygulama Talimatı ile tetkiklerde kullanılan non-iyonik radyoopak maddeler ile suni gözyaşlarının ise artık eşdeğeri değil, kendileri yazılacak. Sadece bu kalemde kurum, fazladan 6.5 milyon dolar (9 trilyon lira) ödeyecek.

YENİ talimatname ile örneğin kısıtlamaya tabi antibiyotik olan 51.5 milyon liralık Ketek (Aventis), SSK'lılara yazılabilecek. Daha önce bu ilacın muadili olan 13 milyon liralık Klaritromisin yazılabiliyordu. Kemik erimesinde kullanılan Risedronat'a uygulanan, muadillerinin kullanılamama gerekçelerini gösteren rapor uygulaması kaldırıldı. Türkiye Tıp Kurumu Genel Sekreteri Ali Rıza Üçer, SSK ilaç alım modelinin tasfiyesi nedeniyle ilaç harcamalarının 2-3 kat artacağını savundu.

Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber