SPK, 2004 yılında yurtdışına gönderdiği 98 kişi için 505 bin dolar harcama yaptı.

Haber Giriş : 24 Nisan 2005 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SPK Başkanı Doğan Cansızlar, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in, ?Yurtdışı harcamaları arttı' uyarısıyla gezi taleplerinin reddedilmesini eleştirdi. Cansızlar, ?SPK'nın dışarıya dönük çalışması kadar doğal bir şey olamaz. Bizimkiler gezi değil, çalışma toplantıları' dedi.

BAŞBAKANLIK Müsteşarı Ömer Dinçer'in, yurtdışı gezi harcamalarının artması üzerine gönderdiği uyarı yazısı sonucu, gezi taleplerinin reddedilmesine ilk tepki, SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) Başkanı Doğan Cansızlar'dan geldi. Cansızlar, SPK'nın ?dışarıya' dönük çalışmalarda bulunması kadar doğal birşey olamayacağını söyleyerek ?Eğer bu ilişkilerin sürmesini etkileyecek nitelikte tedbir koyarsanız, yakından takip imkanını kaybedersiniz' dedi. Dinçer'in hazırlattığı yurtdışı gezi harcamaları raporuna göre; 2003'de yurtdışı çalışmalar için gönderdiği 57 personeline 194 bin dolar ödeyen SPK, 2004 yılında 98 kişi için 505 bin dolar harcama yaptı. Bu artış nedeniyle SPK'nın ilgili bakanlığı olan Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in, son bir aydır Kurum'un taraf olduğu yurtdışı toplantılara gitme izni vermediği öğrenildi.

GEZİLER NEDEN ARTTI

SPK Başkanı, bu ve diğer konulardaki sorularımızı şöyle yanıtladı:

Yurtdışı gezi harcamalarınız neden bu kadar arttı?

- Bizimkiler gezi değil, çalışma toplantıları. Sermaye piyasaları dünyayla ilişkisi olan yerlerdir. Eğer küresel finans sisteminin bir parçası olmak istiyorsak, bu ilişkileri çok sıcak tutmamız gerekiyor. SPK'nın uluslararası faaliyetleri çok yoğun. AB üyesi 10 ülkenin sermaye piyasalarının gözetim ve denetiminden sorumlu otoritelerin oluşturduğu Danışma Komitesi Başkanlığı'na ikinci kez seçildik. Aynı zamanda IOSCO'da (Uluslararası Sermaye Piyasaları Kurulları Örgütü) 77 ülkenin oluşturduğu ?Gelişmekte Olan Piyasalar Komitesi Başkanlığı'nı da yürütüyoruz. Mortgage çalışmalarımız sürüyor. G-7 ülkelerinin oluşturduğu FIRST dediğimiz kuruluştan teknik yardım alıyoruz. Dolayısıyla SPK'nın dışarıya dönük çalışmalarda bulunması kadar doğal bir şey olamaz. Eğer bu ilişkilerin sürmesini etkileyecek nitelikte tedbir koyarsanız, yakından takip etme imkanını kaybedersiniz.
Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber