Sesini yükseltme paşa!/ Video

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Ağustos 2011 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MAHMEKE BAŞKANI DİKEN, SANIK ORGENERAL BALANLI'YI UYARDI

Hakim karşısına çıkan ilk muvazzaf Orgeneral Balanlı, kendisine müdahale eden hakime ?sözümü kesme' dedi. Mahkeme Başkanı, ?Mahkemeyi ben yönetiyorum, keserim. Sesinizi yükseltmeyin? karşılığı verdi.

İkinci Balyoz Darbe Planı davası dün Silivri'deki duruşma salonunda başladı. Bilgin Balanlı hakim karşısına çıkan ilk sivil orgfeneral olarak dün duruşmaya katılırken, Mahkeme Başkanı ile girdiği diyaloglar dikkat çekti. 21'i tutuklu 28 sanıklı dava sanıkların kimlik tespiti ile başladı. İddianamenin 1 numaralı sanığı YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı, en çok kazanan sanık oldu. YAŞ üyesi olduğunu belirten Orgeneral Balanlı, aylık gelirinin 7 bin lira olduğunu söyledi. Sanıklardan en düşük geliri olan ise 2 bin 600 lira ile Binbaşı Refik Levent Tezcan olarak tutanağa geçti.

İddianame okunmasın çünkü!..

Kimlik tespitinin ardından Balyoz Davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, iddianamenin okunmasına geçileceğini açıkladı. Sanık avukatları buna itiraz ederek talepte bulunacaklarını söyledi. Sanık avukatı Ali Fahir Kayacan, sanıklar Turgut Atman, Beyazıt Karataş, Güngör Nedim Kurubaş, İsmail Taş, Mustafa Erhan Pamuk, Mehmet Eldem, Bülent Günçal, Ahmet Erdem ve Mehmet Erkorkmaz adına reddi hakim talebinde bulundu. Başka sanıklar ve sanık avukatları da reddi hakim talebini yeniledi.

Rütbe ve makamlarımız alındı

Daha sonra söz alan Hava Kuvvetleri Komutanı olmaya hazırlanırken tutuklanınca kızak görev olan YAŞ üyeliğine atanan Orgeneral Bilgin Balanlı, 44 yıldır TSK'da görevli olduğunu, tüm rütbelerini çalışarak ve hak ederek kazandığını belirten Orgeneral Balanlı, sahte dijital verilerle hazırlanan belgelere dayanarak tutuklandığını savundu. ?Bu tutuklamalarla yıllardır hayatımız pahasına büyük emekler ve özverilerle elde ettiğimiz rütbelerimiz ve makamlarımız elimizden alındı? diyen Balanlı TSK'ya karşı yürütülen iftira kampanyası sonucu yaşanan tasfiye operasyonunun başarıya ulaşmış gözüktüğünü iddia etti.

Balanlı'ya ıslıkla destek verdiler

Balanlı'nın konuşmasına izleyici bölümünden alkış ve ıslıklarla destek verilmesi üzerine Mahkeme Başkanı Ömer Diken ?Islık çalan dışarı çıksın! Burası arena değil. Görevliler, ıslık çalan kişiyi tespit etsin. Gerekirse kamera kayıtları incelenerek tespit edilsin? talimatı verdi. Bu sırada bir kadın izleyicinin, ?Buna gerek yok ben çaldım, çıkıyorum? diyerek salondan çıktı. Mahkeme Başkanı, bir daha alkış olduğu halde tüm izleyicilerin salondan çıkarılacağı uyarısında bulundu.

Mahkeme Başkanı'nın konuşması sürerken Balanlı'nın elindeki konuşma metnini okumaya başlaması üzerine Başkan Ömer Diken ?Bekleyin, okumayın? dedi. Balanlı, ?Sözümü kesmeyin? diye çıkışınca Hakim Diken ?Mahkemeyi ben yönetiyorum, keserim. Siz de sesinizi yükseltmeyin? diye uyardı. Balanlı ?Sesimi yükseltmiyorum. Herkes sesimi duysun diye yükseltiyorum? deyince Diken, ?Bağırmayın, dilekçenizi normal bir metin gibi okuyun. Sesinizi yükselterek vurgu yapmayın? diye uyarıda bulundu.

Sanık ve sanık avukatlarının taleplerinin ardından kısa bir ara veren mahkeme, reddi hakim talebinin değerlendirilmesi için dava dosyasının yetkili merci olan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verdi. Tutuklu sanıkların mevcut durumlarının sürdürülmesine karar veren mahkeme heyeti, haklarında yakalama kararı bulunan sanıklar Ahmet Sinan Ertuğrul ve Beyazıt Karataş'ın bu hallerinin devamını öngördü. Duruşma, 3 Ekim 2011 gününe ertelendi. HELİN ŞAHİN İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber