TSK, 'disko'ya soruşturma başlattı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Ağustos 2011 07:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

GENELKURMAY, Kıbrıs'ta vatani görevini yapan Uğur Kantar'ın, terhisine bir hafta kala disiplin koğuşunda (Disko) gördüğü işkenceden komalık olduğu iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

Askeri savcılığın tüm cezaevi personelinin ifadesini aldığı açıklandı. Konuyla ilgili STAR'a açıklama yapan Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Baki Kavun şöyle konuştu: ?Söz konusu er bölükte kavga etmekten 7 gün disiplin cezası almış ve 18-25 Temmuz tarihleri arasında bu cezasını çekmiş. 25 Temmuz'da çıkacağı gün fenalaştığı anlaşılınca hastaneye kaldırılmış ve askeri savcılığa haber verilmiştir. Askeri savcılık bütün cezaevi personelinin ifadesini almaya başlamış ve sonuçta bu askeri ?tokatlamak ve susuz bırakmakla? suçlanan 2 gardiyan tutuklanmıştır. Soruşturma devam ediyor. İfadelerin alınması sürüyor.?

Ambulans uçakla Ankara'ya getirilen er Kantar'ın tedavisi GATA'da, Anestezi Yoğun Bakım'da sürüyor. Uğur kantar'ın babası Aydın Kantar STAR'a ?Keşke oğlum şehit olsaydı, bu kadar yanmazdı içim? şeklinde açıklama yapmıştı. YAKUP BULUT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber