Doğuda çalışmak isteyenin nakil talebine öncelik verilecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 16 Ağustos 2011 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terörle mücadelede bölgedeki kamu kuruluşlarında çalışmak isteyenlerin atamalarına öncelik verilecek. Bu şekilde halkı terör konusunda aydınlatacak gönüllüler ordusu oluşturulacak

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Kimse bizden iyi niyet beklemesin" sözü ile başlayan ve son olarak "Bıçak kemiğe dayandı, Ramazan'dan sonra çok daha farklı olacak" uyarısı ile gelişen terörle mücadele stratejisi güncelleniyor. Plan "sivil" ve "güvenlik" olmak üzere iki ayaklı. Stratejinin sivil planına göre terör bölgesindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen personelin talepleri öncelikli olarak dikkate alınacak. Bu çerçevede Milli Eğitim, Sağlık Bakanlığı ile diğer bakanlıklarda bölgede görev yapacak personelin atamasına öncelik verilecek. Bölgede ikamet eden terörün kötü yönünü anlatacak, toplumda birleşmeyi sağlayacak, çevresinde etkin bir konuma sahip isimlerden gönüllüler ordusu oluşturulacak. Devlet belirlenecek bu isimlere eğitim verecek. Ayrıca ulusal ve yerel televizyonlar aracılığıyla terörün kötü yüzü belgesel ve dizilerle daha etkin bir şekilde anlatılacak. AK Parti'nin Dolmabahçe zirveleri ile Kamu Düzeni Müsteşarlığı'nın geliştirdiği "terörle silahsız mücadele" araçlarından yararlanılacak. Dolmabahçe buluşmaları hedef kitleye yönelik olacak. İçişleri Bakanlığı'na bağlı Kamu Düzeni Müsteşarlığı devlet halk kaynaşmasına yönelik reçetesini hayata geçirecek, yerli ve yabancı medya kanalı ile örgütün arka planını kamuoyuna sunacak.

İDARİ KADROYA ÖZEL KORUMA

Stratejinin güvenlik boyutunda ise özel harekat, jandarma ortak operasyonları, istihbaratın paylaşımı, 5 bin profesyonel erin sınırlara konuşlandırılması, örgütün propaganda amacıyla planladığı kaçırma eylemlerine karşı vali, kaymakam ve savcılara yönelik özel koruma önlemleri alınması yer alıyor. Kritik illerin valilerine, kaymakamlarına ve yargı mensuplarına zırhlı araç alınacak. Terörle mücadele çerçevesinde süresi 17 Ekim'de sona eren Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkerenin Meclis açıldıktan sonra yeniden gündeme gelmesi bekleniyor. Tezkerenin süresinin bir yıl daha uzatılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber