Gümrük müdürleri, kaçakçılara göre nöbet listesi hazırlamış

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Ağustos 2011 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul gümrüklerine yönelik hayali ihracat operasyonu soruşturmasında ilginç ayrıntılar... Gümrük müdürlerinin, kaçakçılık yapan suç örgütleriyle irtibat kurup nöbet listesini buna göre hazırladıkları öne sürüldü

Ufuk TÜRKYILMAZ / İZMİR

İstanbul'da geçtiğimiz mayıs ayında iki ayrı operasyonda hayali ihracat yaptıkları iddia edilen 151 kişi hakkında Büyükçekmece ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılıkları fezleke hazırladı. Kamu davası açılması için kaçakçılık suçlarına bakan Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan İstanbul gümrükleriyle ilgili hayali ihracat fezlekesi birçok çarpıcı ayrıntıyı ortaya çıkardı.

Fezlekede, kaçakçıların buluşma noktalarına, arasında 'Porsche' gibi ünlü markaların da olduğu lüks araçlarla geldiklerinin tespit edildiği öne sürülüyor. Savcılıklar, İstanbul Gümrükleri'ndeki hayali ihracat tespitlerinde, gümrük müdürlerinin kaçakçılık yapan suç örgütüyle irtibatlı olduklarını, bazı gümrük müdürlerinin kaçakçılığın yapılacağı gün, hayali ihracatçıların anlaştığı gümrük memurlarının çalışacağı özel nöbet listesi hazırladığı öne sürüldü.

Fezlekelerde hayali ihracatçılar ile gümrükçüler arasında geçen ve takibe yakalanan şok dinlemeler de yer aldı. Dinlemelerde kaçakçıların sahte adres, ad ve ticaret bilgiler ile gümrük memurlarına rüşvet karşılığında kolay yollarla hayali ihracat gerçekleştirip, devletin milyonlarca lirasını ceplerine indirdiklerini gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber