16 Ağustos 2011'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2011 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 18.00'da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim ve Heykel Müzesi'ni ziyaret edecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 14.00'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aslan Güner, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgen ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten'i kabul edecek, saat 16.30'da TESKOM Başkanı A. Kadir Akgül ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile kuvvet komutanlarını kabul edecek. Erdoğan, şehit aileleri ve gazilere, Ankara Demirspor Tesisleri'nde iftar verecek, TİKA Başkanı Serdar Çam ile Başbakanlık Merkez Bina'da görüşecek.

Bakan ve Bakan yardımcılarının faaliyetleri

- Finansal İstikrar Komitesi, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında ikinci toplantısını yapacak.

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 15.00'da ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'yi kabul edecek, saat 16.30'da Türk Girişimcileri İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Erdem Çenesiz'i kabul edecek, saat 17.00'da sanatçı Mazlum Çimen ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik'i kabul edecek, saat 19.54'de Bilkent Otel'de milletvekilleri, büyükelçiler, medya kuruluşları ve farklı inanç grupları temsilcileri ile iftarda buluşacak.

- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, saat 19.54'de şehit yakınları ve gaziler için Ankara Demirspor Sosyal Tesisleri'nde iftar verecek.

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, saat 10.30'da TOBB Üniversitesi'nde vergi müfettiş yardımcılarının atama ve sertifika törenine katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 10.00'da 48. Ulusal 22. Uluslararası Hacı Bektaş Veli'yi anma töreni ve kültür sanat etkinliklerine katılacak.

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, saat 11.00'da Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) Başkanı Kudret Önen ve beraberindeki heyeti kabul edecek, saat 19.54'de ANKİSAD-KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifika Töreni ve iftar yemeğine katılacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 14.00'da ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'yi kabul edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 10.00'da Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 48. Ulusal 22. Uluslararası Hacı Bektaş Veli'yi anma töreni ve kültür sanat etkinliklerine katılacak.

- Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Yenimahalle İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılacak.

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, saat 10.00'da Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 48. Ulusal ve 22. Uluslararası Hacı Bektaş Veli'yi Anma törenine katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, saat 11.30'da dernek merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

- Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve UNICEF'in işbirliği ile yürütülen "İyot Yetersizliği Hastalıklarının Önlenmesi" kampanyası ile ilgili Marriott Otel'de, saat 19.00'da basın toplantısı düzenlenecek.

- TCDD ile TÜHİS ve Demiryol-İş arasında görüşmeleri tamamlanan 24. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi, saat 14.00'da TCDD Genel Müdürlüğü'nde törenle imzalanacak.

- Kimse Yok Mu Derneği tarafından, saat 19.54'de Rixos Otel'de iftar programı düzenlenecek.

- Mimar ve Mühendisler Grubu Ankara Şubesi tarafından, saat 19.00'da İftar programı düzenlenecek.

- DASK Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle Beşiktaş Meydanı'nda saat 10.30'da 17 Ağustos 1999 Kocaeli depreminin 12. yıldönümü dolayısıyla Fay Hatları TIR'ında "Deprem ve Zorunlu Deprem Sigortası Eğitimi" verilecek.

- DEV-SAĞLIK-İŞ SENDİKASI, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bahçesi'nde saat 12.30'da, sağlık işçisi Güllü Hanoğlu'nun işe geri dönüşü ve direniş çadırının kaldırılması nedeniyle basın açıklaması düzenleyecek.

- TES-İŞ SENDİKASI, İHH Vakfı Genel Merkezi'nde saat 13.00'te, "Birgün Afrika İçin Çalışıyoruz" sloganıyla başlattıkları kampanyada toplanan yardımları törenle İHH yardım kuruluşuna teslim edecek.

- Osmaniye'nin Zorkun Yaylası Haçbel mevkiinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Er Rıfkı Damar, memleketi Konya'nın Kadınhanı ilçesine bağlı Kurthasanlı köyünde öğle namazı sonrası askeri törenin ardından toprağa verilecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

--------------------------------

- Hazine, 4 yıl vadeli, 6 ayda bir sabit kupon ödemeli TL cinsi devlet tahvili ihalesi yapacak.

- Türkiye İstatistik Kurumu, Temmuz dönemi Tüketici Güven Endeksi'ni açıklayacak.

SPOR GÜNDEMİ

------------------------------

- Galatasaray, Georgios Karaiskakis Stadı'nda Olympiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için öğlen saatlerinde özel uçakla Yunanistan'ın Atina şehrine uçacak.

- Fenerbahçe, Almanya'nın FC Nürnberg takımı ile hazırlık maçında karşı karşıya gelecek. Easy Credit Stadyumu'da oynanacak karşılaşma TSİ 19.30'da başlayacak.

- Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Athletic Bilbao ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürecek.

- Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda karşılaşacağı Alania Vladikavkaz maçının hazırlıklarlerin faaliyetleri

- CHP Genel Bına saat 10.00'da basına kapalı yapacağı antrenmanla devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber