Kızılay Başkanlığı için Süleyman Gündüz ismi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Ağustos 2011 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekin Küçükali'nin sürpriz istifasının ardından tüzüğü gereği 17 Eylül'de başkan seçimli olağanüstü genel kurula gidecek olan Kızılay'a başkanlık için Sakarya eski Milletvekili Süleyman Gündüz'ün ismi geçiyor.

Gündüz'ün bu göreve ömrünün büyük bir kısmını yardım kuruluşlarında başkan, organizatör ve gönüllü olarak çalışması nedeniyle düşünüldüğü öğrenildi. Eski başkan Küçükali gibi Trabzonlu olan Gündüz'ün diş hekimliği, güzel sanatlar ve sosyoloji diplomaları bulunuyor. Gündüz, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 1992'den ölümüne değin özel danışmanlığını yürütmüştü.

Süleyman Gündüz, 1992 yılında Bosna trajedisinin başladığı dönemde Türkiye'de yardım için ilk defa seferber olan kişi olarak tanınıyor. Bosna, Kosova, Kafkaslar ve Çeçenistan sorunlarının çözümünde aktif olarak faaliyet gösteren Gündüz, ayrıca Marmara Depremi'nden, Darfur'da iç savaştan, Açe'de tsunamiden, Pakistan'da depremden, Gazze'de ve Lübnan'da İsrail saldırısından, Bangladeş'te de kasırgadan mağdur duruma düşenler için organize edilen yardım çalışmalarında aktif görevler aldı. Yeryüzü Doktorları Oluşumu üyesi olarak bizzat diş doktorluğu da yapan Gündüz, dünyanın birçok bölgesinde muhtaç insanlara şifa dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber