Açık ilköğretim ve açık lise için son başvuru 15 Eylül/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Ağustos 2011 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açık İlköğretim Okulu ile Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programları için son başvuru tarihi 15 Eylül 2011 olarak açıklandı.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) işbirliği ile yürütülen Açık İlköğretim Okulu ile Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programları kesin kayıt başvuruları başladı. Programa kayıt yaptırmak isteyen adayların kayıt için gereken belgeleri 15 Eylül 2011 günü mesai saati sonuna kadar AÜ Köln İrtibat Bürosuna göndermeleri gerekiyor. AÜ Batı Avrupa Bürosu Yöneticisi Dr. Atilla Doğan, ?Açık İlköğretim Okulu ve Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programları, Avrupa ülkelerinde yerleşik vatandaş, soydaş ve Türkçe bilen herkese öğrenimlerini tamamlama ve bir üst okula gitme olanağı sağlamaktadır? dedi.

ÜNİVERSİTE KAPISI AÇILIYOR

Açık Öğretim Lisesi programı hakkında bilgi veren Doğan şunları söyledi: ?Batı Avrupa?da bulundukları ülkelerde lise dengi bir okulu mezun olmayan dolayısıyla üniversiteye gitmeye hak kazanamamış gençlerimiz için Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı önemli bir hizmet olarak değerlendirilmelidir. Bu liseyi tamamlayan öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu Türkiye'de örgün eğitim yapan fakültelere veya Avrupa'da açık ve uzaktan öğretim yapan fakültelere devam ederek, eğitim kariyerini geliştirmektedir. Açıköğretim Lisesi Batı Avrupa Programına kayıt olmak için Batı Avrupa?da ikamet etmek, en az ortaokul mezunu olmak veya genel liselerin ara sınıflarına denk gelen bir eğitim almış olmak gerekmektedir.?

Açık İlköğretim Okuluna ise, ikinci kademe okur-yazarlık belgesi veya en az beş yıllık ilkokul mezunu olanlar ile ortaokulların ara sınıflarında öğrenciyken öğrenimlerini yarıda bırakanların başvurabileceklerini belirten Atilla Doğan, programlara katılmak isteyenlerin son başvuru tarihine kadar AÜ Batı Avrupa Bürosuna başvurmaları gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber