Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı'na yumruklu saldırıda 7 kişi gözaltına alındı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2011 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde belediye başkanı Halil Posbıyık'a, bir grup tarafından saldırıda bulunuldu.AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Posbıyık, eski AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın Ereğli Büyük Anadolu Otel'de verdiği iftardan çıktığı sırada bir grup tarafından sözlü saldırıya uğradı.

Grubun, ''Ekmeğimizle oynuyorsun'' yönündeki sözleri üzerine başlayan kavganın tartışmaya dönüşmesi üzerine Posbıyık'ın koruması Mustafa Türkay, duruma müdahale etmek istedi.

Bu sırada, grup ile Posbıyık ve koruması arasında arbede yaşandı.

Duruma müdahale eden polis, biber gazı kullandı. Bu sırada bir polis memuru biber gazından etkilendi.

Olaya karıştıkları iddiasıyla 7 kişi gözaltına alınarak Gülüç Polis Merkezine götürüldü.

Polis merkezine gelerek bu kişiler hakkında şikayetçi olan Posbıyık ve korumasının, Ereğli Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçmelerinin ardından ifadeleri alındı.

Emniyet müdürlüğü binasından ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulunan Posbıyık, yemek yenilen mekandan çıkışta 10-12 kişinin saldırısına uğradıklarını belirterek, ''(Bu binaya giremezsin, burası sendikanın yeri. Ereğli Belediye Başkanı'sın ama ilçede tek başına seni gezdirmeyeceğiz. Senin ölümün yaklaştı. Sana belediye başkanlığını da kazandırmayacağız) ifadelerini kullandılar. Arbede sırasında aldığım darbeler sonucu merdivenlerden yere düştüm. Daha ziyade göğüs ve karın kısımlarıma darbeler geldi. Ama esas darbeyi korumam aldı.''

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, katıldığı bir iftar yemeğinin çıkışında yumruklu saldırıya uğradı.Edinilen bilgiye göre, Posbıyık dün akşam Büyük Anadolu Otel'de AK Parti eski milletvekili Fazlı Erdoğan'ın verdiği iftar yemeğine katıldı. Yemek sonrası otel çıkışında Karadeniz Ereğlisi Türk Metal Sendikası üyesi olduğu iddia edilen 10 kişilik grup, Posbıyık'a önce sözlü sataşmada bulundu. Saldırganlar, "Ne hakla buraya geliyorsun?" diye tepki gösterdi. Posbıyık, çıkan arbedede göğsüne ve karnına yumruk yedi. Belediye Başkanı'nın korumaları da yumrukların hedefi oldu. Ağır hakaretlere de maruz kalan Posbıyık'ın, "Şiddetle, küfürle hiç bir yere varamazsınız, yaptığınız delikanlılık değil, bu terbiyesizliğin bedelini ağır ödeyeceksiniz" dediği öğrenildi.

Eski milletvekili Fazlı Erdoğan'ı da iterek müdahalede bulunan saldırganlar, olay yerine gelen takviye polis ekiplerinin havaya biber gazı sıkmasıyla uzaklaştırıldı. Sendika üyesi olduğu iddia edilen kişiler, polis tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü.

Fazlı Erdoğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Böyle bir olayın yaşanması beni kalben çok yaraladı ve üzdü. Herkesi sağduyuya, aklıselime davet ediyorum" dedi.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne şikayetçi olmak üzere gelen Halil Posbıyık ise, "İçeriden dışarıya çıkarken, kapı ağzında 10 - 12 kişi üzerimize saldırdı. 'Buraya gelemezsin, burası Türk - Metal sendikasının yeri, sen belediye başkanısın ama, Ereğli'de tek başına seni gezdirmeyeceğiz, senin ölümün yaklaştı' dediler. Kimlerin bağırdığını, isimlerini bilmiyorum. Son zamanlarda demirçelik fabrikalarında yaptığımız mühürleme ve tetkik işlemlerinden çok rahatsız olduklarını biliyorum. Çok büyük paralarla cezalandırılmak üzereler. Ben de darbe aldım, merdivenlerden yere yıkıldım. Esas darbeyi korumalarım aldı. Benim bildiğim delikanlılıkta, mertlikte karşı karşıya mertçe kavga vardır. Teke tek kavga edilir. Yaptıkları ne delikanlılığa, ne erkekliğe, ne de insanlığa sığar" diye konuştu. Posbıyık, daha sonra emniyetten ayrıldı.

Saldırgan grup, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber