İçişleri Bakanlığı: Operasyonlarda terör örgütüne ağır zayiat verdirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2011 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı, Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik hava ve topçu operasyonlarında bölücü terör örgütüne ağır zayiatlar verdirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin son günlerde yürüttüğü operasyonlara ilişkin bilgi verildi.

17?18 Ağustos 2011 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak'ta bulunan Kandil, Hakurk, Zap, Avaşin, Sideka ve Metina'daki bölücü terör örgütü kamplarına yapılan yoğun hava ve topçu atışları sonucunda, bölücü terör örgütüne ağır zayiat verdirildiği belirtildi. Türk jetlerince söz konusu kamplara ağır bombardıman gerçekleştirildiği ayrıca sınırdaki kamplara yoğun topçu atışı yapıldığı vurgulandı.

18 Ağustos 2011 günü Tunceli'de bölücü terör örgütü mensuplarıyla jandarma timleri arasında çıkan çatışmada güvenlik kuvvetlerinin herhangi bir zayiat vermediği kaydedilerek, olay yerinde 19 Ağustos günü yapılan aramada 1 kadın teröristin ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, 18 Ağustos 2011 gecesi, Siirt İli Eruh ilçesi Bilgili üs bölgesine, bir grup terörist tarafından uzun namlulu silah ve roket mermileri ile yapılan saldırı sonucunda, 1 astsubay ve 1 erin şehit olduğu 3 askerin yaralandığı kaydedildi. Saldırı sonrası başlatılan operasyon sonucunda 19 Ağustos günü 1 kadın teröristin silah ve teçhizatıyla birlikte ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.

1 TERÖRİST TESLİM OLDU

18 Ağustos gecesi Siirt ili Pervari ilçe merkezinde konuşlu İlçe Emniyet Amirliği ve bitişiğindeki Pervari Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı'na, teröristlerce roket ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucunda, 3 sivil vatandaşın yaralandığı vurgulandı. Olay sonrasında yapılan operasyonda, 19 Ağustos günü 2 teröristin silahlarıyla ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi.

Ayrıca bölücü terör örgütü kamplarından ayrılıp kaçan 1 bölücü örgüt mensubunun da Şırnak'ın Silopi ilçesinde jandarmaya teslim olduğu ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber