YİBO ve PİO'lar hakkında yeni kararlar alındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2005 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özellikle okulu bulunmayan yerleşim birimlerinde imkan bulamayan, genellikle fakir aile çocuklarının eğitim ve öğretiminde önemli bir işleve sahip olan Yatılı İlköğretim Bölge Okulları ile Pansiyonlu İlköğretim Okulları mercek altına alınarak, bir takım tedbir kararları alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), YİBO ve PİO'larda kalıp 24 saati bu okullarda geçen, kişilik ve kimlik gelişimleri ve nitelikli bir eğitim alabilmeleri için öğrencilere daha iyi imkan sağlamak amacıyla aldığı bir dizi kararları il valiliklerine bildirdi. Bakanlık, öğretmen atamalarında bu okullara öncelik verilmesi, özellikle öğretmen kadrosunun yarıya yakınına bayan öğretmenlerin görevlendirilmesini istedi. İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nin bu konuda hassas davranılmasını isteyen Bakanlık, 7 - 13 yaş grubu çocukların daha çok şefkate ve aileye ihtiyaç hissettiğini kaydetti.

YİBO ve PİO'lara zorunlu olmadıkça stajyer ve asker öğretmen görevlendirilmeyecek. Yatılı ve pansiyonlu ilköğretim okullarına yapılan taşımalı eğitim, buruda kalan yatılı öğrencileri olumsuz yönde etkilediği için zorunlu olmadıkça bu okulların 'Taşıma Merkezli Okul' kapsamına alınmasının önüne geçilecek. Öğrencilerin görev aldığı sosyal ve kültürel etkinliklerin sayısı artırılacak, il ve ilçe yöneticileri bu etkinliklere katılacak. Yatılı ve pansiyonlu ilköğretim okulları arasında iletişim sağlanacak ve bu okulların yöneticileri periyodik olarak bir araya gelecekler. Okullarda yapılan çalışmalar ve uygulamalar paylaşılacak. Türkiye'de 301 YİBO, 281 PİO bulunurken bu okullarda toplam 172 bin 488 öğrenci eğitim-öğretim görüyor. Ayrıca, 49 PİO ve YİBO Taşıma Merkezli okul durumunda öğrenci alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber