Mumcu'ya para da yok oda da

Haber Giriş : 26 Nisan 2005 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mali sıkıntıdan kurtulmak için umduğu Hazine yardımını alamayan ve Maliye'den ret yazısı gelmeyince dava da açamayan ANAP'a Meclis'te de makam odası verilmedi.

Hükümetten ve AK Parti'den istifa ederek ANAP'a geçen Erkan Mumcu ve arkadaşları, hem Hazine Yardımı ve hem de Meclis'te makam odası oda talepleri yerine getirilmedi. Anavatan Partisi 10 milletvekili ile TBMM'de üçüncü parti olarak temsil edildiği için Siyasi Partiler Yasası hükümlerine göre alması gereken Hazine yardımı için 1 Nisan itibariyle resmi başvuruda bulundu. Bu arada yasa değişikliği ile siyasi partilere Hazine yardımı sınırlandırıldı, ancak Cumhurbaşkanı Sezer yasayı veto etti. Hükümet vetolu yasayı bu hafta içinde Genel Kurulu'ndan değiştirmeden yeniden geçirmeyi hedefliyor. ANAP, Maliye Bakanlığı'ndan ret yanıtı gelmediği için, şimdilik İdare Mahkemesi'ne dava da açamıyor. Ancak 60 gün içinde ret yanıtı verilmezse dava açılacak. Bu tarihe kadar da yasa değişikliğinin yürürlüğe girmesine kesin gözle bakılıyor.

İKİNCİ ŞOK

ANAP, TBMM Başkanlığı'ndan Genel Başkan Mumcu ve milletvekillerinin çalışma yapabilmesi için bir makam odası ve çalışma ofisi istedi. TBMM Genel Sekreterliği, Mumcu için Türk Parlamenterler Birliği'nin kullandığı Halkla İlişkiler binasındaki bölümü tahsis etmeyi planladı. Ancak bu konuda da sonuç çıkmadı.

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Sarıbaş, her iki konudaki engellemelerden yakınarak, şunları söyledi: "Panayır düzenlemeyi, müzikli eğlenceyi düzenlemeyi biliyorlar ama asli görevleri olan siyasi partilerin çalışma durumunu düzenlemeyi bilmiyorlar. Bir siyasi parti liderine oda vermiyorlar. O katta geçmişte 7 grup vardı ve rahatlıkla sığıyordu. Şimdi 'yer bulamıyoruz' diyorlar. Bunlarda demokrasi kültürü yok. Sekreterya yok, parti odası yok. Biz nasıl katılacağız Meclis çalışmalarına? Bunu sağlamak Meclis Başkanı görevi ama görevini yapmıyor onun yerine panayır düzenliyor."

D.B.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber