Terör örgütüyle mücadelede açıklama siviller tarafından yapılacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Ağustos 2011 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin resmi internet sitesinde yapılan yeni düzenleme ile, 27 Nisan e-muhtırası kaldırıldı.


TSK'nın internet sitesinden 27 Nisan bildirisi kaldırıldı


Ancak atılan adım bununla sınırlı değil; TSK sitesinden terörle mücadeleye ilişkin açıklamalarda kaldırıldı. Terörle mücadelede komutanın ?sivillere? geçmesinin bir başka adımı olarak, açıklamalar bundan böyle İçişleri Bakanlığı ve Valilikler tarafından yapılacak.

Genelkurmay Başkanlığının ?www.tsk.tr? adresli internet sitesi güncellendi.

Güncelleme çerçevesinde, çok önemli bir detay var;

TSK'nın resmi internet sitesinde daha önce iki ayrı bölüm vardı. ?Bölücü terör örgütüyle mücadele? ve ?bölücü terör örgütüyle mücadelede haftalık? durum başlığı taşıyan bu iki bölümde, PKK'yla mücadelede yaşanan gelişmeler aktarılırdı.

Ancak, yeni düzenleme çerçevesinde bu iki bölüm, TSK'nın resmi sitesinden sessiz sedasız kaldırıldı.

Bu değişiklik, ?terörle mücadelede sivil kontrolün arttırılmasının? yeni bir adımını oluşturuyor.

Son Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, terörle mücadelede yeni yöntemler masaya yatırılmıştı. ?VALİLERE KOMUTAN YETKİSİ? KONUSUNDA YENİ ADIM

MGK toplantısı konusunda Ankara'da sızan bilgiler, ele alınan yeni yöntemler içinde, valilerin görev yaptıkları illerdeki jandarma üzerinde de, tıpkı polis üzerinde oldukları gibi ?tam yetkili? olmalarının ele alındığını gösteriyordu.

Ankara kulislerine göre, TSK sitesindeki bu değişiklik de ?Valilere komutan yetkisi? olarak nitelendirilebilecek o adımlarla bağlantılı olarak atılıyor.

Bundan böyle, terörle mücadele çerçevesinde yaşanan gelişmelerin daha küçük ölçekli olanları, gerçekleştiği ilin valilileri, daha büyük ölçekliler ise bizzat İçişleri Bakanlığı tarafından, ya yetkililerin resmi açıklamaları olarak, ya da resmi internet siteleri aracılığıyla kamuoyuna duyurulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber