PTT 81 ilin sadece 10'unda kar elde ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2005 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 81 ilde faaliyet gösteren PTT'nin sadece 10 ilde kar ettiğini, diğer 71 ilde zarar ettiğini belirterek, ancak zarar ediyorlar diye bu illere hizmet götürmekten vazgeçemeyeceklerini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Hurdacılar Sanayi Sitesi'nde PTT'nin 2 bininci Online Şubesi'nin açılış törenine katıldı. Ayrancı Lisesi folklor ekiplerinin gösterisiyle başlayan törende bir konuşma yapan Yıldırım, posta idaresinin değişim ve dönüşüm sürecini başlattığını belirterek, 2003 yılında otomasyona açık PTT işyeri sayısı 710 iken, 2005 yılının ilk dört ayında 2 bine ulaştığını söyledi. 2003 yılı sonunda PTT işyerlerinde gerçekleştirilen aylık işlem hacminin 3.7 milyon adetken, 2005 yılı Mart ayında 12 milyon adede yükseldiğini ifade eden Yıldırım, 2003 yılı başında sadece bir bankayla anlaşmalı olan PTT'nin bugün 15 bankayla anlaşmalı olduğunu ve aylık ortalama 750 bin adet işlem yaptığını kaydetti.

Yıldırım, Hurdacılar sitesi gibi ticaretin geliştiği bir bölgede bankanın olmamasının büyük eksiklik olduğunu, ancak bundan sonra bu eksikliği PTT şubesinin gidereceğini dile getirerek, "Bizim hükümetimiz 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin' anlayışıyla vatandaşın ayağına hizmet götürmeyi amaçlamıştır. Tamam biz her şeyi dört dörtlük yapmadık ama bu ülke insanın kendine güvenini sağladık" diye konuştu.

Yıldırım son 1 yılda yabancı sermayenin Türkiye'ye yaptığı uzun vadeli yatırımların 60 katrilyon lira arttığını, genel ekonomik göstergelerin iyileştiğini belirterek, "Artık detay çalışmaya başlamalıyız. Önce yangını söndürdük, sonra da soğutma işlemi yapılmalıydı. Yani esnafın, köylünün sorunlarının zaman ayırmanın vakti geldi. Güven istikrar ortamıyla birlikte ülkemizi güzel günlere götüreceğiz" şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde 850 belde, 52 ilçede banka olmadığını, ancak burada yaşayan insanların bankaya ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bankalar tüccar olmayan yerde olmazlar. Bugün bir banka şubesinin maliyeti 250 milyar lira. Bankanın olmadığı yere kamu hizmet götürmek zorundadır. Mesela bugün PTT'nin 81 ildeki şubelerinden sadece 10 tanesi kar ediyor. Zarar ediyorlar diye 71 şubemizi kapatamayız. Amacımız bu ülke insanlarına hizmet götürmektedir. PTT 2002 yılında zarar eden bir kurum iken bu sene 90 trilyon liranın üzerinde kar elde etmeye başladı. Bunlar çok önemli gelişmelerdir."

Yıldırım konuşmasının ardından Hurdacılar Sitesi PTT Online Şubesi'nin açılışını yaptı. Açılıştan sonra bir gazetecinin, "Türk Telekom ihalesinde Avea ile ilgili yeterli bilgi verilmemesinin yatırımcılar üzerinde yarattığı olumsuz etkiyi önleyecek, onları rahatlatacak bir açıklama yapacak mısınız?" yönündeki sorusu üzerine Yıldırım, "O konuyu daha önce konuştuk. Hayır hiçbir şeyde hiçbir sorun yok" dedi. Yıldırım, Türk Telekom alan yeni işletmecinin 21 yıl sonunda işletmeye devrinin sağlayan yasal düzenlemenin olup olmayacağının sorulması üzerine, "Her şey yolunda, Telekomünikasyon Kurumu gereken imtiyaz sözleşmesini yapacak. Yasaya gerek yok" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber