Japon Hükümeti Burs İlanı

Haber Giriş : 26 Nisan 2005 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Japon Hükümeti'nce verilecek ''Monbukagakusho: MEXT 2006 Araştırma ve Lisans Bursları'' için başvurular bugün başladı.

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre, araştırma bursu almaya hak kazanacak 13 kişi, Nisan 2006-Mart 2008 veya Ekim 2006-Mart 2008 yılları arasında uzmanlık alanlarına göre Japonya'da çalışma yapabilecek.

Japon hükümetinin aylık 175 bin Japon Yeni, Türkiye-Japonya arasında gidiş-dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti ve okul sınavı ücreti ile kayıt ve harç ücretlerini karşılayacağı burs programında, konaklama masrafları ve sağlık sigortası öğrenci tarafından karşılanacak.

Öğrenciler, Sosyal Bilimler (Edebiyat, Tarih, Hukuk, Siyasal Bilgiler, Ekonomi, Pedagoji, Psikoloji, Sosyoloji, Müzik, Güzel Sanatlar vb.) ve Tabii Bilimler (Temel Bilimler, Mühendislik, Ziraat, Balıkçılık, Eczacılık, Tıp, Diş Hekimliği vb.) alanlarında araştırma yapabilecek.

Lisans bursu ise 12 yıllık okul eğitimini (veya Japon ortaöğretim kurumlarına eşdeğer kurumlardaki eğitimini) tamamlamış ve Japon üniversitelerinde bir yıllık hazırlık eğitiminin (Japonca eğitimi) ardından 4 yıllık lisans eğitimi görecek kişiler için verilecek. Nisan 2006-Mart 2011 yılları arasında verilecek bursun kontenjanı kesin
olmazken, her yıl başarılı olan 1 Türk öğrenci Japonya'ya gönderiliyor.

Öğrencilere, aylık 135 bin Japon Yeni burs verilirken, Türkiye-Japonya arasında gidiş-dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti ile okul giriş sınavı ücreti, kayıt ve harç ücretleri de Japon hükümeti tarafından karşılanacak.

Öğrencilerin ilk yıl ilgili okul yurdunda konaklamaları sağlanırken, bundan sonraki konaklama ve sağlık sigortasını öğrenci ödeyecek.

Burs başvuru süresi 25 Mayıs 2005'te sona erecek ve 3 Haziran Cumagünü ön eleme sonuçları ilan edilecek.

7 Haziran Salı günü yazılı sınav, 9 Haziran Perşembe günü de mülakat sınavı yapılacak.

13 Haziran Pazartesi günü 1. aşama seçim sonuçları ilan edilirken, seçimi kazanan adaylar, 26 Ağustos Cuma gününe kadar üniversite kabul mektubunu Büyükelçiliğe verecek.

Japon hükümeti, nihai kararını Şubat 2006'da açıklayacak.

Burslara başvurmak isteyen adaylar, ''www.tr.emb-japan.go.jp'' internet adresinden ayrıntılı bilgi ve başvuru formlarına ulaşabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber