Şehit Teğmen ailesinden 'dönememek var' deyip helallik almış

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2011 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli merkez Geyiksuyu kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmada şehit düşen Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu'nun (28) Yozgat'taki baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor.

Genç teğmenin son izninde ailesinden ayrılırken "Gidiyorum ama dönememek de var. Hakkınızı helal edin" dediği öğrenildi. Şehit Teğmenin bir ay önce facebook adresine de "Biz şahadete düğün bayrama gider gibi gidenleriz" yazdığı ortaya çıktı. Şehit Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu'nun son izin dönüşünde ailesine bir veda mektubu bıraktığı, otomobilini de aile üyelerine "Bana dağda araba lazım olmaz, alın siz kullanın. Belki gelemem, gelemezsem arabam sizin olsun" dediği öğrenildi.

Şehit Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu'nun Yozgat'taki baba ocağı Türk bayrakları ile donatıldı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Necati Şentürk ve milletvekilleri acılı aileye taziye ziyaretinde bulundular.

Ziyaret çıkışı basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Bozdağ, "İki şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehit ailemize sabırlar... Türkiye terörle mücadelesini -her zaman ifade ettiğim gibi- kararlılıkla sürdürüyor. Terörle her boyutu ile içeride dışarıda sosyal, siyasi, güvenlik, politik boyutları ile mücadele devam edecektir. Terörle mücadelemiz Türkiye'de terör sorun olmaktan çıkana kadar devam edecektir. Bu noktada her adımı tereddütsüz atmayı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu'nun cenazesi bugün Yozgat'a getirilerek ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından düzenlenecek törenle toprağa verileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber