Dönüş yolu çile dolu!

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 04 Eylül 2011 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kara, deniz ve hava yolu... Bayram tatili dönüşü için hangi yolu seçerlerse seçsinler tatilciler trafiğe takılıyor

Ramazan Bayramı tatilinin son gününde kara, deniz ve hava yollarında yolcu ve araç yoğunluğu yaşanıyor. Özellikle Ege ve Akdeniz sahillerinden geri dönüşe geçenler karayollarında uzun kuyruklar oluşturdu.

Bandırma İstanbul Yenikapı arasında çalışan İDO Hızlı Feribotları hafta sonu yolcu yoğun olunca karşılıklı ek seferler yapıyor. Feribotlar her seferde bin yolcu ve 200 araçla Bandırma'dan İstanbul'a hareket ederken feribot iskelesinde kilometrelerce kuyruk oluştu. Yalova Topçular İskelesi'nden Eskihisar'a geçmek isteyen araçlar da, trafiğin kilitlenmesine neden oldu. Geceyarısından sabah saatlerine kadar uzun kuyrukların oluştuğu Topçular Arabalı Vapur İskelesi'nde seferler 13 gemiden 15 gemiye çıkarılmasına rağmen yoğunluk düşürülemedi.

D-100'DE ARAÇ YOĞUNLUĞU 14 KİLOMETREYE ULAŞTI

D-100 Yalova- İzmit karayolunda araç yoğunluğu 14 kilometreye ulaştı. Gündüz saatlerinde yoğunluğun artmaya başladığı karayolunda polislerin tüm müdahalelerine rağmen izdiham yaşandı. Kocaeli'de de TEM otoyolunun özellikle Ankara-İstanbul şeridinde normalin üzerinde bir trafik artışı gözlendi. Uzunçiftlik, Kandıra, Kuruçeşme, Körfez ve Gebze gişelerinde geçişlerin ücretsiz olmasına rağmen yoğunluk yaşandı. D-100 karayolunun da çift şeritli bölümü olan Ankara-İstanbul tarafında da yoğunluk arttı.

TEM otoyolunun Bolu Dağı kesiminde, Ankara-İstanbul yönündeki araç yoğunluğu ve meydana gelen trafik kazaları nedeniyle de uzun kuyruklar oluştu.

Ankara-İstanbul yönünde sürücülerin aşırı hız, hatalı sollama ve yakın takip nedeniyle hasarlı kazalar meydana geldi. Kazalar otoyolda uzun araç kuyruklarına neden oldu.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA YOĞUNLUK HAD SAFHADA

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili için yurt dışına ve yurt içine tatile gidenlerin uçaklarla dönüş yolculuğuna başlaması Atatürk Havalimanı'nda da yoğunluğa yol açtı. Bayram nedeniyle yurt dışına çıkanların dönmesine Arap vatandaşların yaz tatili için Türkiye'ye gelmelerinin eklenmesi ise duty free'lerdeki yoğunluğu da artırdı.

İstanbul Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminalleri'nde bayram tatilcilerinin dönüş yoğunluğu yaşanıyor. Özellikle tur şirketlerinin kiraladıkları uçakların inişlerin de hava trafiği aksadı. Pasaport kontrol noktaları ile bagajların alındığı bantlarda uzun kuyruklar oluştu.

Yolcularını karşılamak için gelenler de Atatürk Havalimanı çevresindeki kara trafiğini de artırdı. Yoğunluk duty free mağazalarında da yaşandı. Yurt dışına tatil için çıkanlara yaz tatili için Türkiye'ye gelen Arap turistler de eklenince duty free reyonları doldu taştı. Bu nedenle duty free'lere personel takviyesi yapıldı. Dış Hatlar Terminali'ndeki Free shop'larda ise adeta izdihamı yaşandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber