Şehitler son yolculuklarına uğurlandı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 04 Eylül 2011 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'nin merkeze bağlı Geyiksuyu kırsalında PKK'lılar tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu (28) ve Jandarma Uzman Çavuş Bekir Erciyes (27), Elazığ'da düzenlenen törenin ardından memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Tunceli merkez Geyiksuyu kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmada şehit düşen Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu'nun (28) Türk bayrağına sarılı cenazesini annesi ve kız kardeşleri evin kapısında karşıladı. Yüzlerce Yozgatlı'nın da katıldığı karşılamada hüzün ve gözyaşı hakimdi. Cenaze töreni öncesi evinin önüne getirilen Türk bayrağına sarılı tabutu öpüp gözyaşı döken anne Ayten Buharalıoğlu, "Yavrum, kuzum nasıl dayanacağım ben sana kurban olurum" diyerek gözyaşı döktü. Cenazeyi karşılamaya katılan yüzlerce Yozgatlı ellerinde Türk bayrakları ile "Aponun piçleri yıldıramaz bizleri", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Şehit Buharalıoğlu için Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından Çapanoğlu Büyük Camii'nde cenaze namazı kılındı. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ katıldı.

ŞEHİT OLACAĞIM DİYEREK AİLESİNE VEDA ETTİ

Şehit teğmenin bir ay önce Facebook sayfasına, "Biz şahadete düğün bayram gidenleriz" cümlesini yazdığı, son izninde annesiyle vedalaşırken, "Ben şehit olurum anne, giderim ama dönüşüm ne zaman olur bilinmez" dediği, yazdığı som mektupta da, "Bana dağda araba lazım olmaz, siz kullanın. Belki gelemem, gelemezsem arabam sizin olsun" diye yazdığı öğrenildi.

MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİNDEN ASKERLİĞİ

Bir yıl önce Matematik Öğretmenliğinden mezun olan Şehit Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu'nun teğmenlik için müracaat ederek, 6 aylık bir eğitimin ardından göreve başladığı bildirildi. Yakın akrabaları Buharalıoğlu'nun askerliği çok sevdiği için öğretmen olmak yerine asker olmayı tercih ettiğini söyledi. Göreve başlayalı bir yıl olan Buharalıoğlu Yozgat'ta müzisyen kimliği ile de tanınıyor.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ; "TERÖR SORUN OLMAKTAN ÇIKINCAYA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Acılı aileyi ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada "İki şehidimize Allah'tan rahmet, şehit ailemize sabır diliyorum. Türkiye terörle mücadelesini -her zaman ifade ettiğim gibi- kararlılıkla sürdürüyor. Terörle her boyutu ile içeride dışarıda sosyal, siyasi, güvenlik, politik boyutları ile mücadele devam edecektir. Terörle mücadelemiz Türkiye'de terör sorun olmaktan çıkana kadar devam edecektir. Bu noktada her adımı tereddütsüz atmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Şehit Uzman Çavuş Bekir Erciyes'in cenazesi de konvoy eşliğinde memleketi Kayseri'nin Felahiye ilçesi Kayapınar köyünde toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber